doral2 14.06.13, 20:34 zakupiałam będąc na wywczasach gdzieś tam. kupiłam bez żadnego pomysłu, więc teraz mam zagwozdkę, co z niego (i jak) zrobić... wujcio gugiel doradził pastę z bobu i czosnku. ale może macie jeszcze jakieś inne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: suszony bób... 14.06.13, 20:47 swietna jest zupa z namoczonego, zrobiona jak grochowka dobre polaczenie z ryzem Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: suszony bób... 14.06.13, 22:00 Sałatka z młodego bobu natki pietruszki i suszonych pomidorów. Można dodać młodych ziemniaków. Zalewę z pomidorów używam do zrobienia sosu winegret. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 A tfu, przepraszam 14.06.13, 22:02 Suszony masz, a ja się rozmarzyłam bo już młody widziałam na straganie... Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: suszony bób... 15.06.13, 00:19 Czytaj, czytaj. Z suszonego, nie młodego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: suszony bób... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 00:28 nowaczek1 napisał: > Czytaj, czytaj. > Z suszonego, nie młodego... No przecież przeczytała i poprawiła się - ponad dwie godziny temu ;P Chciałoby się powiedzieć: Nowaczek - czytaj, czytaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: suszony bób... IP: *.spine.pl 14.06.13, 22:18 Pastę z bobu robię, ale ze świeżego lub mrożonego. Może i z suszonego będzie dobra. Pewnie trzeba namoczyć przed gotowaniem. Robię podobnie jak hummus - bób ugotowany bez skórki, oliwa, sok z cytryny, czosnek, tahina jak mam, sól, pieprz, świeża mięta. Odpowiedz Link Zgłoś