Dodaj do ulubionych

Chciałam powiedzieć,

23.06.13, 19:27
że przed Wielkanocą ze wszystkich sklepów, które odwiedziłam znikło mascarpone i podłużne biszkopty, a dziś nie było nigdzie maślanki i jogurtu naturalnego. Wymiotło, został jogurt truskawkowy i maślanka czekoladowa. Noi smietana, ale dziś nikt chłodnika ze smietany nie robi.
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Chciałam powiedzieć, 23.06.13, 19:43
      w niemczech w upaly w niektorych sieciach, w szczegolnosci dyskonterach, tez sa przejsciowe klopoty z nabyciem zwyklej maslanki, kefiru, czy twarozku. bo normalnie tego tu tak hurtowo nie kupuja, dopiero kiedy skwar za oknem wszyscy maja ped do ich nabycia :)
      a jeszcze kiedys przydybalam w moim pobliskim netto jakas kontrole z centrali, ktora zapytana o ten problem zrobila krotki wyklad o tym, ze dodatkowo w upaly krowy daja mniej mleka. ale najbardziej to wzmozony popyt powoduje puste polki.
      • linn_linn Re: Chciałam powiedzieć, 24.06.13, 08:33
        A u mnie w 2 wloskich dyskontach od pewnego czasu kefir jest w stalej sprzedazy: nareszcie. Na maslanke jeszcze czekam, ale z nia to chyba ciezka sprawa.
        • lashqueen Re: Chciałam powiedzieć, 24.06.13, 19:31
          Kefir zawsze był w Lidl i w Penny Market. A Ty jakie dyskonty masz na myśli?
          • linn_linn Re: Chciałam powiedzieć, 24.06.13, 19:45
            Penny Market i Eurospin.
            • Gość: ciambellina Re: Chciałam powiedzieć, IP: 194.116.13.* 25.06.13, 11:36
              jak wyglada opakowanie? ja za kefirem tesknie bardzo, ale nigdy go w Lidlu nie widzialam, co prawda ostatnio rzadko tam zagladam, ale chcialabym wiedziec czy warto sie przejsc
              • lashqueen Re: Chciałam powiedzieć, 25.06.13, 12:54
                Ja najczęściej spotykam takie w butelkach z plastiku 0,5 litrowych. Niemieckie dyskonty mają też czasem mleko acydofilne (tak to się chyba nazywa) i dobrą Bratwurst na grilla :) We włoskich sklepach takich rzeczy nie ma.
                • mhr2 Re: Chciałam powiedzieć, 25.06.13, 13:08
                  lashqueen napisała:

> Niemieckie
                  > dyskonty mają też czasem mleko acydofilne

maja czy nie maja kto to wie, a co masz na mysli?, jak zwykle cos odkrylas!
                  • Gość: ja Eeech, mhr2 :( /nt/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 15:57
    • nowaczek1 Re: Chciałam powiedzieć, 23.06.13, 22:06
      A to dziś Wielkanoc?
      • ania_m66 Re: Chciałam powiedzieć, 23.06.13, 22:15
        a na lekcji czytania ze zrozumieniem cie nie bylo, bo byles chory?
        szkoda, ze kolega z klasy nie przyniosl zeszytu :-(

nowaczek1 napisał:

> A to dziś Wielkanoc?
        • smutas13 Re: Chciałam powiedzieć, 24.06.13, 11:06
          U mnie, raczej jest wszystko. Maslanki w różnych smakach, kefiry i jogurty też. Czasem zdarzy się, że brakuje ulubionego kefiru. Kiedy już się pojawi, kupuję większą ilość.
    • trypel Re: Chciałam powiedzieć, 24.06.13, 11:13
      szkoda że dzisiaj dopiero napisałaś - miałbym dowód!.
      w sobote zgarnąłem po zakupach opierdziel że niby jak to nie było nigdzie jogurtu naturalnego... ;)
    • budzik11 Re: Chciałam powiedzieć, 24.06.13, 13:51
      bene_gesserit napisała:

> dziś nie było nigdzie maślanki i jogurtu naturalnego. W
      > ymiotło, został jogurt truskawkowy i maślanka czekoladowa.

Wczoraj w tv był odcinek "Wiem co jem" o maślance, jogurcie i kefirze. Że to wszystko takie pyszne, zdrowe i w ogóle. A w tych smakowych wersjach sam syf, zagęstniki, mleko w proszku, cukier, sztuczne barwniki i bógwieco. Może dlatego zniknęło to, co zniknęło a zostało to co zostało ;-)
      • mhr2 Re: Chciałam powiedzieć, 25.06.13, 11:31
        budzik11 napisała:

> Może dlatego zn
        > iknęło to, co zniknęło a zostało to co zostało ;-)

masz racje takie dysconta maja przewaznie to co ludzie lubia, maslanke ze smakiem:)
        • Gość: ja No i jak zwykel nie zrozumiałaś :( /nt/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 15:54
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka