Dodaj do ulubionych

----------------------------------KTO JADL POMELO?

IP: *.cm-upc.chello.se 25.03.02, 14:31
Jak opisalibyscie pomelo?
Prosze o wpis tylko tych ktorzy je jedli, poniewaz wygladem przypomina cos
innego. Dziekuje.

Slyszalam,( w co nie chce mi sie wierzyc) ze w Polsce bylo tego wbrod- a wiec
kto widzial pomelo w Polsce w
powiedzmy przed stanem wojennym?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: ----------------------------------KTO JADL POMELO? IP: *.mas.szczecin.pl 26.03.02, 14:28
      jadlam cos co sie tak nazywalo.....ale nic dziwnego to nie bylo-poprostu cos
      jak grejfrut.do kupienia w supermarketach.Ale moze to cos innego..niz to o co
      pytasz..
    • Gość: Alka Re: ----------------------------------KTO JADL POMELO? IP: *.chello.pl 26.03.02, 18:22
      Przed stanem wojennym pomelo u nas nie było nawet na bazarze na Polnej (w
      Warszawie). Teraz można kupić w supermarketach. Są duże, żółte, smakują jak
      skrzyżowanie pomarańczy z grejfrutem. I tyle.
      • Gość: Linn Re: ----------------------------------KTO JADL PO IP: *.dialup.tiscali.it 18.07.02, 18:57
        Po wlosku pompelmo / inaczej pomelo / to greipfrut. Sa zolte i rozowe / te
        ostatnie bardzo zachwalane /.
        • Gość: panik Re: ----------------------------------KTO JADL PO IP: 202.104.50.* 19.07.02, 13:24
          Gość portalu: Linn napisał(a):

> Po wlosku pompelmo / inaczej pomelo / to greipfrut. Sa zolte i rozowe / te
          > ostatnie bardzo zachwalane /.

"Pompelmo", ktory w jezyku wloskim oznacza grejpfruta, nie jest dokladnie
          synonimem "pomelo". Chociaz tez ostatni jest krzyzowka grejpfruta wlasnie z nie
          wiem dokladnie czym. Chyba z jablkiem, podpowiada mi maz, nota bene Wloch.
          Wydaje mi sie, ze jadlam pomelo w Chinach, tyle ze byl duzo wiekszy od
          grepfruta, mial bardzo gruba, zolta skorke oraz lekko gorzkawy smak. A moze to
          byl jakis inny owoc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka