Dodaj do ulubionych

RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUCHLO!!

IP: *.range217-42.btcentralplus.com 14.08.04, 21:25
CZY TO W OGOLE BEZPIECZNE? ZNALAZLAM MALE PAPRYCZKI- BONNET CHILI ZIELONE I
USMAZYLAM JE!! W CALYM DMU WSZYSCY KASZLA A JA NIE MOGE POWIEDZIEC SLOWA BO
SPROBOWALAM PAPRYCZKI!!!!!! WODA NIE POMAGA- CO POMOZE? TO JUZ 15 MIN A MNIE
OGIEN WYCHDZI NOSEM I USTAMI
Obserwuj wątek
    • Gość: Cynamoon Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:26
      Napij sie kefiru
      • Gość: DALEJ ZLE.. Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.range217-42.btcentralplus.com 14.08.04, 21:36
        :(
        • Gość: Naswas Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:47
          Moze kup sobie w aptece Sachol (żel stomatologiczny) - mi po maga na
          podraznienia ust po ostrych przyprawach... Po posmarowaniu najpierw piecze, ale
          juz po chwili bardzo łagodzi.
          • byhanya Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC 14.08.04, 21:52
            kwasna smietana albo jogurt.w kazdym razie skwaszone mleko..... mozesz nawet
            wziac do ust lyzke zerka homogenizowanego albo philadelphia
            • Gość: Cynamoon Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:09
              W kazdym razie zawal Wam nie grozi w najblizszym czasie ;-)))
              • Gość: ewa Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:55
                Jeżeli jeszcze żyjesz to pamiętaj,że ostrych rzeczy nie popija się wodą. Trzeba
                zagryżć czym mącznym tzn tortilą , bułką , chlebem . To jest rzda z Meksyku, a
                tam je się ostro.
        • Gość: senin Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 14.08.04, 22:55
          a na drugi raz, to dodaj sporo soli, bo chili jest po to by sie nim d e l e k t
          o w a c a nie parzyc. ;)))

Sol wydobywa smak i rownowazy ostrosc.

Czy robilas te chili wg przepisu szopena (z forum)
          • Gość: Cynamoon Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:58
            Chyba cukier takze niweluje ostrosc?
            • Gość: senin Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 14.08.04, 23:21
              ja wiem tylko o soli...
              ale moze i cukier..
              • Gość: mooncake Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI IP: *.netvigator.com 15.08.04, 06:08
                lyk (albo dwa) zimnego piwa lagodzi niesamowicie pomaga...
    • ampolion Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC 15.08.04, 06:15
      Jogurt, jogurt, jogurt - mądrość prosto z Indii.
      • Gość: jeszcze zyje Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.range217-42.btcentralplus.com 15.08.04, 16:25
        dzis ok piwo pomoglo. Ja nie robilam tego wg zadnego przepisu. Zawsze robie
        zwyke stir fry i dodaje do tego papryczki chilli - nie wiem co to bylo za
        dranstwo ale dzis sie okazalo ze w ogole nie powinnam tego smazyc tylko zetrzec
        i dodac troszenieczke. Zjadlam sobie smazony plaster i myslalam ze umre a
        reszta sie podusi. Momentalnie zalalo mnie potem , nie moglam oddychac a
        przyznac musze ze jestem zaprawiona w pikantnych potrawach. To nie bylo nawet
        pikantne to byl jakis kiler. Dzieki za rady ale i tak juz wiecej tych papryczek
        nie bede smazyc:)
        • nobullshit Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC 15.08.04, 17:54
          Dziękujemy za wiadomość, bośmy się martwili.
          Może na wszelki wypadek opisz nam to dranstwo dokładnie?

Przepraszam, nie wiem skąd to pluralis majestatis, nie jestem
          królową Wiktorią. Ale domniemywam, że inni tez się martwili :)
    • Gość: kluba1 Re: RATUNKU ZJADLAM NAJOSTRZEJSZA CHILI BOLI SPUC IP: *.we.client2.attbi.com 15.08.04, 23:47
      CUKIER !! zawsze odrobina cukru przy takiej okazji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka