Gość: amigo IP: *.akademiki.uni.torun.pl 19.03.14, 18:01 Zostawiłem w woreczkach piersi kurczaka w lodówce, leżały 3 dni bo zapomniałem zamrozić i teraz mi mięso zaczęło śmierdzieć :/ Da się je jakos odratować jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: Pierś z kurczaka 19.03.14, 18:21 Nie. Może bezpański, wygłodzony pies to ruszy (bo kot żaden z pewnością nie). Ewentualnie krukowate to zjedzą - chyba jeszcze są w naszych stronach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x śmierdzi płyn a nie mięso, IP: *.unitymediagroup.de 19.03.14, 20:11 opłucz, wytrzyj, pokrój na porcje, przypraw wg uznania i dobrze wysmaż. Albo ugotuj z warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Pierś z kurczaka IP: *.olsztyn.mm.pl 19.03.14, 23:20 Uratować w sensie smakowo-aromatycznym - oczywiście! Jak dodasz dużo jałowca i czosnku i jeszcze trochę jałowca to nawet dziczyznę z tego zrobisz ;) Jak masz wroga to możesz poczęstować takim rarytasem ;-) A na serio - miejsce śmierdzącego mięsa jest w śmietniku i następnym razem pamiętamy o nim, żeby nie marnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Pierś z kurczaka IP: *.olsztyn.mm.pl 19.03.14, 23:22 * o nim - tzn. i mięsie - świeżym, nie tym śmierdzącym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Pierś z kurczaka 20.03.14, 08:02 tylko wyrzucic, na sama mysl ja jesc bym zachorowala, ale jest mozliwosc ze nie jest zepsute ma tylko Jakis zapach, wtedy zrob jak ktos juz wyzej napisal, duzo ziol dodaj, smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Pierś z kurczaka 20.03.14, 08:12 wywaliłabym bez wahania, mój żołądek to nie śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Pierś z kurczaka 20.03.14, 11:34 pewnie,umyj,daj dużoo czosnku i innych ziół i obiadek spoko,jakie pytanie taki obiad:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mona_mayfair Re: Pierś z kurczaka 20.03.14, 12:16 J jestem bardzo wyczulona na tego typu smrodki. Nawet jak chlop nie ma zastrzezeń, a ni cos zaleci to nie zjem chocbym miala głodem przymierac;p Tak wiec takie smierdzace mieso wywaliłabym bez żalu. Odpowiedz Link Zgłoś