Dodaj do ulubionych

Nieudane muffiny

IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 22:35
Robiłam muffiny wytrawne z przepisu z bloga Kuchnia na wzgórzu: Muffiny wytrawne
3 jajka
3/4 szklanki mleka
15 dkg mąki pszennej
15 dkg mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżka siemienia lnianego złocistego
5 pomidorów suszonych w oliwie
1 opakowanie fety
2 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary
pieprz do smaku
Mleko wymieszać z jajkami, mąki wymieszać razem dodać mleko z jajkami i mieszając dodać pokrojoną w kawałki fetę, jak i pokrojone pomidory oraz siemię lniane doprawić, wymieszać ( nie za dokładnie). Rozgrzać piekarnik do 180C, ciasto przełożyć do formy na muffiny, wstawić do piekarnika piec ok. 50 minut w 160C.

Wyszły raczej jak bułki i to bardzo zbite w środku (ale nie zakalce). Coś jak sconesy. Nie wiem czy to przez brak oleju (inne przepisy go wymieniają) czy przez użycie mąki gryczanej. Ma ktoś jakiś pomysł?
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka