Gość: Agnieszka
IP: *.182.97.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
13.06.14, 16:35
Pytanie: czy można odchudzić mielone mięso, głównie wieprzowe lub wieprzowo-wołowe?
Uzasadnienie pytania. ;)
Chcę nieco schudnąć, pasuje mi dieta typu Dukan - nie ściśle ale ogólnie proteiny (nabiał, mięso, ryby) + warzywa - bez ryżu, chleba, makaronów itp. Niestety mam bardzo ograniczony budżet, tym bardziej, że rodzina (mąż + dzieci) jedzą normalnie.
Nie stać mnie na wołowinę, chude steki, na ryby w stałej diecie również mnie nie stać a nie można non stop filetów z drobiu...
Chciałabym dostarczać sobie białka za pomocą mięsa mielonego (tak, wiem by patrzeć na skład i nie kupować najtańszego z soją itp.), niemniej tam zawsze jest tłuszcz.
A najłatwiej mi przyrządzić mielone z dodatkami np. pomidory, cebula + jogurt. Syte i szybkie.
Wymyśliłam sobie taki sposób na odchudzenie mielonego: wyłożyć na suchą patelnię, wytopić tłuszcz, dodać jeszcze nieco wody, chwilę poddusić a potem cały płyn odlać... Dopiero potem dodać warzywa.
Czy to ma sens???
PS. Proszę mi nie proponować biegania czy siłowni zamiast jedzenia mielonego. ;) To ma być "oprócz".