Dodaj do ulubionych

Dziś skonsumuję:

27.08.04, 14:32
Makaron (kształt jeszcze nie wybrany) z pomidorami krewetkami i imbirem
do tego sałatka "z lekka egzotyczna"
(wczoraj był rewelacyjny łosos z folii z sosem cytrynowow malsano
musztardowym)

a Wy?

ps. tak, tak, chcę ustanowić kolejny rekord ilosci postów:))
ps. tak, tak, chcwalę sie :) :PPPP
Obserwuj wątek
    • agus7 Re: Dziś skonsumuję: 27.08.04, 14:33
      rybe maslana nabyta wczoraj w Makro! siedzi sobie w lodowce posypana tymiankiem
      i czeka na moj powrot z pracy :)
    • marghot Re: Dziś skonsumuję: 27.08.04, 14:34
      U mnie dziś na szybko:
      makaron (kształt nieokreśliny jeszcze)+pomidory+mozarella+bazylia no i czosnke!
      • Gość: giezik Re: Dziś skonsumuję: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:37
        papardelle w pomidorach
    • gonia225 Re: Dziś skonsumuję: 27.08.04, 14:37
      Nie wiem jeszcze co, bo wychodzę na obiad do miasta.
    • Gość: RED obiad kredytowy :) IP: 193.0.117.* 27.08.04, 15:08
      chłodnik
      kasza gryczana ze skwarkami i koperkiem
      ciasto kruche ze śliwkami
      • marghot Re: obiad kredytowy :) 27.08.04, 15:11
        po polsku, smacznie, zdrowo i faktycznie kredytowo :))))
        • Gość: RED Re: obiad kredytowy :) IP: 193.0.117.* 27.08.04, 15:13
          niestety większość moich obiadów tak wygląda...
          • marghot ale ładnei się nazywają :) (nt) 27.08.04, 15:15

• Gość: aniel Re: ale ładnei się nazywają :) (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:18
              a u mnie wczorajsza zupka-śmieciówka, bo mam lenia i dziś nie gotuję :)
            • Gość: Cynamoon Re: a ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:20
              wlasnie konsumuje penne z sosem z pomidorow,baklazana i dodatkiem smietany.
              Z hojna szczypta pieprzy czarengo i cayenne...
              • marghot Re: a ja 27.08.04, 15:23
                Gość portalu: Cynamoon napisał(a):

> wlasnie konsumuje penne z sosem z pomidorow,baklazana i dodatkiem smietany.
                > Z hojna szczypta pieprzy czarengo i cayenne...

to zboczenie! ;) jeść obiadek i klikać na forum :)
                a cynamoonu nie dodałas ? ;)))
                sorki ale mam głupawkę przedłikendową
                • Gość: Cynamoon Re: a ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:28
                  ano zboczenie
                  bo w tej chwili tylko jedzac mam czas tu zajrzec teraz ;-)
                  ale wlasnie juz skonczylam i musze zmykac do niewdziecznych czynnosci...
                  • dodwig2 dziś w planie 30.08.04, 13:30
                    Sos z zielonych ogórków z przepisu Cynamoon'a - już wypróbowane,nawet
                    sprzedałam w pracy - jest super proste, szybkie i bardzo smaczne - dzięki
                    • Gość: lwica Re: dziś w planie IP: *.epsa.pl 30.08.04, 14:27
                      a jaki jest przepis na ten sos, bo nie moge znależć w wyszukiwarce?
                      • dodwig2 Re: dziś w planie 30.08.04, 14:49
                        Kilogram zielonych ogórków obrać i pokroić w kosteczkę. Jak są duże ziarenka to
                        usunąć.
                        3 średnio-spore marchewki obrać i pokroić w kostkę. Z okolo 0.5 kilo mięsa
                        mielonego (najlepiej wieprzowe lub indycze lub mieszane) z dodatkiem jajka,
                        cebulki, pieprzu, soli uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
                        Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano, a następnie przełożyć do miski.
                        Na tym samym oleju podsmażyć ogórki i marchewkę. Jak warzywa już będą lekko
                        rumiane podlewa się je bulionem (np. z barbarzyńskiej kostki), tyle, żeby były
                        zakryte. Wrzucamy pulpeciki i dusi się jeszcze chwile, do miękkości marchewki,
                        następnie zaprawić mąką rozmieszana ze śmietaną.
                        Można jeszcze dodać koperek lub natkę.
                        Podaje się z kaszą gryczaną (najlepiej).

To jest hit od kilku lat u mnie w domu. Wbrew pozorom (zagęszczaniu mąka ze
                        śmietaną itp) jest to wcale lekki sosik :-)
              • Gość: jo.hanna Re: a ja IP: *.kabel.telenet.be 30.08.04, 19:55
                wlasnie podaje na stol zielone curry z cukinia, balkazanqmi i krewetkami.
                Makaron ryzowy.
          • Gość: martham Re: obiad kredytowy :) IP: *.ibs.com.pl 27.08.04, 15:20
            ale to tez ma swoj urok :). robic cos pysznego z niczego. to jest wieksze
            wyzwanie niz majac kase na wszystkie najdrozsze skladniki, bo wtedy potrawa sie
            broni sama (np smaku porzadnego sera czy oliwek w salatce sie nie da zepsuc:) ).

u mnie dzis zupa. chyba tzw neapolitanska: mnostwa warzyw, makaron, zolty ser i
            zieleninka. i bedzie pyszna :)
            • Gość: Ania Re: obiad kredytowy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:27
              A u mnie dziś ryż zapiekany z jabłkami .Chłopaki to bardzo lubią .
    • sanna99 Re: Dziś skonsumuję: 27.08.04, 17:56
      A u mnie też tanio i smacznie - kabaczek uduszony na patelni z cebulką i sporą
      ilością pomidorów (działkowych :-)doprawione ziołami prowansalskimi - jakby
      dodać paprykę to była by ratatouille ale ja robie prostszą wersję bez papryki
      (z lenistwa). Czasami to jadamy jako danie główne a czasami do makaronu.
      pozdrawiam,
      sanna
    • ampolion Re: Dziś skonsumuję: 28.08.04, 01:18
      Kyrze nogi w sosie niby-greckim.
    • Gość: lomas Re: Dziś skonsumuję: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 01:51
      właściwie to właśnie skonsumowałyśmy tartę z cukinia i wielką ilością czosnku:)
      a potem poszłyśmy na randkę z Nicolsonem, lepiej późno niż ....
      Pozdrawiamy Lomas i Siostrzyca która nareszcie wróciła z wakacji więc mogę
      gotować ( ach to mycie garów :))
      • Gość: marghe_72 Re: Dziś skonsumuję: IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 13:22
        Dziś skonsumuję obiad w knajpce:).. a męzeowi szykuje poledwice wołową z sosem
        z zielonego pieprzu..
        m.
        • Gość: giezik Re: Dziś skonsumuję: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:33
          ja tu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15327781
          • hania55 Re: Dziś skonsumuję: 30.08.04, 15:25
            A ja nie wiem co. Moze tylko ciasto ze sliwkami upieke.
            Nie mam dzisiaj weny do gotowania. Chce jechac na wakacje :-(
    • Gość: szadoka Re: Dziś skonsumuję: IP: 212.160.172.* 30.08.04, 15:21
      pewnie jakies swinstwo w knajpce przed zakupami w supermarkecie zeby nie robic
      zakupow oczami
      • omango Re: Dziś skonsumuję: 30.08.04, 15:26
        ten makaron z baklazanem i pomidorami (i moze tunczykiem) brzmi pysznie! :-)
    • Gość: elka Re: Dziś skonsumuję: IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.08.04, 17:56
      suflet szpinakowy
      pomidory z pesto
      na deser: brzoskwinie w czerwonym winie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka