odp 03.09.04, 23:31 moze tak na chwile zatrzymajmy sie w tym pedzie zycia, i zapalmy wirtualna swieczke za Osetii. moja juz sie pali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siostra Heli Re: swieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:32 dokladam swoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: swieczka IP: *.proxy.aol.com 04.09.04, 03:18 I za Osetię, i za Czeczenię, i za Rosję, i za Islam. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: swieczka 04.09.04, 18:49 Za wszystkie ofiary światowego terroryzmu [`[][`][`] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra Jerzego ( * ) \ ^ / { * } IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.09.04, 20:51 Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: swieczka 04.09.04, 21:34 Moją ]*[ zapalilem wczoraj wieczorem na Belwederskiej . ... i dzisiaj 322 x [']['][']['][']['][']['][']['][']['] Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: swieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:26 nie ma słów [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: swieczka IP: *.bb.online.no 04.09.04, 23:45 Zapalam. Nic tylko sciska w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: swieczka IP: *.telia.com 05.09.04, 00:34 [] [] [] [] najbardziej za dzieci [] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Padre Hipokryci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 00:44 Narażę się, ale jesteście hipokryci. To żenujące. Przecież jesteście w internecie on line na co dzień. Wystarczy żeby wiedzeć co się wyrabia każdego dnia w Czeczenii, w Korei, w Sudanie, w Iraku itd. Potrzebne wam medialne fajrewerki żeby to zrozumieć? PS. Dodam jeszcze, jakby ktoś nie wiedział na forum "kuchnia", że każdego dnia, na całym świecie, kilka tysięcy dzieci zdycha z głodu. Może im też wypada zapalić świeczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Hipokryci 05.09.04, 01:52 Może właśnie dlatego, że tyle się "wyrabia", trzeba czegoś potężnego, żeby nas ruszyło. A co do "zdychania z głodu", to pewnie każdy z nas coś robi, żeby zmniejszyć liczbę zdychających. Ale po pierwsze, nie wszyscy są św. Franciszkami, a po drugie pomaganie potrzebującym przypomina, cytując "Terapię" Lodge'a, "wycieranie oceanu chusteczką higieniczną". Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Hipokryci IP: *.bb.online.no 05.09.04, 11:27 Podpisuje sie pod tym, co piszesz, nobullshit. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Hipokryci 05.09.04, 15:27 el padre ma racje w osetii wydarzyły sie straszne rzeczy, ale czemu nikt nie stawiał świeczek na forach dzień w dzień, kiedy ginęli lub 'znikali w niewyjaśnionych okolicznościach' czeczeńcy z rąk 'pacyfikujących' wojsk rosyjskich? czy sudańczycy, irakijczycy i cała-reszta-ofiar-szczęśliwie-daleko-od-nas znicz wirtualny pozwala sie nam łatwo wzruszyć i choć trochę uporac z problemem, który przerasta wyobraźnię - jeśli coś takiego wydarzyłoby sie u nas, pewnie niewiele byłoby kulturalnych i spokojnych 'świeczek' na forach na znak reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka303 O co Ci chodzi, bo nie rozumiem ? n/t IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 05.09.04, 20:53 Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: O co Ci chodzi, bo nie rozumiem ? n/t 05.09.04, 20:56 El Padre na sasiednim watku opowiada jak ugotowal homara, a tu wrzuca od hipokrytow, tym, ktorzy zapalili wirtualna swieczke dla dzieci z Osetii. Hipokrytami sa Ci (interpretacja El Padre), ktorzy zapalaja swieczke dla dzieci z Osetii, bo nie zauwazaja, ze codziennie tysiace dzieci ginie z glodu. Stad moja propozycja, zeby nakarmil glodujacych homarem. Alternatywna propozycja: niech nie snuje taniej populistyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka303 Re: O co Ci chodzi, bo nie rozumiem ? n/t IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 05.09.04, 21:01 Myślałam,że to jakiś przytyk do mojej wypowiedzi i aż mnie sparaliżowało !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: O co Ci chodzi, bo nie rozumiem ? n/t 05.09.04, 21:01 Nie majko, absolutnie nie do Twojej!! Przepraszam :-) Chodzilo mi tylko i wylacznie o wypowiedz El Padre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Padre Re: O co Ci chodzi, bo nie rozumiem ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:46 Hipokrytami są ci, którzy pełni bólu nagle się dowiedzieli, że na tym świecie trwa wojna i giną ludzie. W związku z tym podejmują nic nie znaczące działania i jeszcze się tym chwalą na forum. Wojna w Czeczenii Haniu55 trwa od dobrych dziesięciu lat. Zginęło kilkaset tysięcy ludzi, z tego to ponad połowa kobiet i dzieci. Nigdy nie zostaną policzeni. Rosjanie skutecznie przyblokowali przepływ informacji. Nie ma tam kamer, dziennikarzy, ale jest śmierć. Ta sama co w Osetii. Dlaczego od dziesięciu lat nie namawiasz codziennie na palenie świec? Dlaczego nie protestujesz po ambasadą Rosji? Rozumiem, że w bardzo widowiskowy i skuteczny sposób jak wciśnięcie jednego klawisza na klawiaturze chcesz uspokoić swoje sumienie i załatwić sprawę. To jest hipokryzja, haniu55. Z tym niestety trzeba nauczyć się żyć. Albo podejmować jakieś konkretne działania. A przede wszystkim nie chwalić się tym na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: O co Ci chodzi, bo nie rozumiem ? n/t 06.09.04, 09:04 A co Ty wiesz o mnie i o tym, co robię i jakie są moje przemyślenia w związku z wojną w Czeczenii? Tym samym kończę tę niesmaczną dyskusję. Jeśli chcesz mi jeszcze nawrzucać, proszę na prive'a. Odpowiadam w każdy pierwszy wtorek miesiąca pomiędzy 20:15 a 20:17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broton Re: ['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 15:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=15478047&wv.x=2&a=15490769 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka303 mam dwie córeczki IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 05.09.04, 20:48 Boże, dlaczego? To pytanie nasuwa się chyba wszystkim, przez tych parę dni oglądam relacje z Osetii i nie potrafię normalnie żyć, gdy widzę rozpacz rodziców trzymających zwłoki swoich dzieci .... łzy płyną do oczu, a ból rozdziera serce... Módlmy się o pokój na świecie..... Odpowiedz Link Zgłoś
odp Re: swieczka 05.09.04, 23:32 jesli moge, nie chce wywolywac tu jakijkolwiek dyskusji, nie to miejsce, ale jak napisalem powyzej: moze tak na chwile zatrzymajmy sie w tym pedzie zycia, i zapalmy wirtualna swieczke za Osetii. nic wiecej. jesli ktos chce dyskutowac na temat tej tragedi czy innej, prosze,ale kazdy moze zalozyc nowy watek. ja chce tylko pochylic glowe i zapalic swieczke. nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś