06.09.04, 09:07
Za kilka dni rusza Atlas kulinarny GW. Zdjęcia były w świątecznej -
pospekulujmy trochę -
logo Knorra na czołowym miejscu trochę mnie zdumiało. Jak wiadomo firma K.
czuwa także nad Pascalem Brodnickim, który zajęty jest jak mróweczka, bo
wymyśla dziennie 50 przepisów.
Czyli w Atlasie będą przepisy z całego świata WYMYŚLONE ad hoc przez Pascala
i podsypane najbardziej reklamowaną przyprawą.
Co knur, to knur...
Obserwuj wątek
    • hania55 Re: atlas 06.09.04, 09:12
      Można się spodziewać również delikatnych wtrętów typu: "podlać bulionem
      grzybowym z kostki Knorra" albo "smażyć na margarynie" (w podtekście - na tym
      płynnym czymś, którego używa również Pascal). Ciekawe, czy będą zalecenia, żeby
      dosmaczać Delikatem....
    • Gość: giezik Re: atlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 09:21
      "No właśnie. Program w telewizji nagrywasz w tygodniu, w weekendy gotujesz dla ludzi na masowych imprezach i tak się właśnie zastanawiałem kiedy masz jeszcze wolną chwilę na przygotowanie kulinarnego atlasu Europy.

Przyzwyczaiłem się. Wiesz, ostatnio czasem muszę wymyślać 50 przepisów dziennie. Kiedy pracowałem w kuchni hotelowej to było łatwiejsze. Robi się 20-30 tych samych przepisów, które są w karcie. A teraz wciąż muszę wymyślić jakieś nowe. To naprawdę trudne.

No to nieźle nawet wyglądasz, bez podkrążonych oczu, jednak śpisz czasem.

Na razie zrobiłem odcinki atlasu o kilku regionach Włoch i kuchni węgierskiej. Najgorzej było z Węgrami, musiałem trochę poczytać. Bo kuchnię włoską znam dobrze.

Ale przed nami cała Europa. To ja ci zadam podchwytliwe pytanie. Co być polecił z kuchni albańskiej.

Oj, to mnie zastrzeliłeś. Pewnie jakąś kozę tam jedzą. Do tego coś z pomidorami, bakłażanami, z przypraw kminek, pieprz. Do kozy może coś z ciecierzycy."

Obawiam sie tylko, ze jesli Pascal sam bedzie "wymyslal" (co oznacza korzystal z cudzych źrodel) bez konsultacji (chcialbym sie mylic) z tambylcami, to moze wyjsc dziwnie.
      osobiscie jednak nie zamierzam nabywac (zwlaszcza ze reklama w pierwszego - PREZENT - sugeruje, ze reszta moze byc płatna)
      • hania55 Re: atlas 06.09.04, 09:36
        "Pewnie jakąś kozę tam jedzą." Ech...

Tak czy siak, zamierzam pierwszą część atlasu nabyć i zobaczyć cóż to za cudo.
      • brunosch Re: atlas 06.09.04, 09:37
        Zajawka kuchni włoskiej mnie nie zachwyciła.
        Podbiję Ci bębenka, ale Twoje sosy do makaronów są apetyczniejsze, od tego co
        umieścili.
    • Gość: sceptyczna Re: atlas IP: 213.17.230.* 06.09.04, 09:36
      Atlas zrobiony na kolanie? Jak wezmą duże tempo, to może być jak w miesięczniku
      Kuchnia. Inne produkty w przepisie a inne na rzekomym zdjęciu ugotowanej
      potrawy.
    • dziuunia Re: atlas 06.09.04, 10:16
      Myślę że przepisów czysto autorskich pascalowych nie będzie zbyt wiele.Tak jak
      w programie telewizyjnym część przepisów była skopiowana z programu Jamiego
      Olivera tak może być też teraz niestety.Chociaz kto wie?Nie mówmy hop
      dopóki....;)
    • marghot Re: atlas 06.09.04, 10:20
      Ja również podchodzę do sprawy bardzo podejrzliwie. najabrdziej zniechęca mnie
      logo Knorra w centralnej cześci reklamy/zapowiedzi.
      Poza tym Pan Pascal..., no cóż nie jest moim ulubieńcem.
      • Gość: giezik Re: atlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:27
        generalnie istnienie sponsoringu we wspolczesnym swiecie jest czyms normalnym. Gorzej jak zaczyna sie od zmasowanej akcji marketingowej, ktorej celem jest sprzedaz "produktow dalekich od naturalnych" ubierajac to w pozór naturalnosci.
        A Knorr z wydatkami na promocje jedzie na maksa, Pascal tu, Pascal tam, na takim portalu na siakim, w takiej gazecie (nota bene GW pozbyla sie roznorodnych przepisow na rzecz "artykułów sponsorowanych" i szkoda)
        • marghot Re: atlas 06.09.04, 10:29
          oczywiście miałam na myśli, delikatnie mówiąc, "skondensowany" atak na
          konsumenta :)
          • Gość: ssiostra heli agnieszka kreglicka IP: 157.25.138.* 06.09.04, 10:43
            To dopiero bedzie historia, jak Agnieszka Kreglicka bedzie sponsorowana przez
            Knorra, tez w koncu w Wyborczej drukuje przepisy. Chyba, ze sie sama sponsoruje.
    • Gość: pidzama Re: atlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:20
      ha.dzis kuz atlas jest do nabycia i wg mnie jest ok.zobaczymy jak bedzie w
      nastepne czwartki.pozdrawaim
      • marghot Re: atlas 09.09.04, 08:27
        widziałam dzisiejszy atlas.
        przepisy nie promują firmy K. pażywiom uwidim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka