Dodaj do ulubionych

Podłużne buraczki

IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 31.10.14, 18:26
Czy podłużne buraczki są sezonowe? Tak sobie myśle czy to nie są te buraczki od botwinki.
Czy może są cały rok dostępne a ja nie zwracałam na to uwagi?

Może wiecie, który market ma w stałej ofercie w/w buraczki?
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Podłużne buraczki 31.10.14, 18:33
      Gość portalu: Aga napisał(a):

> Czy podłużne buraczki są sezonowe?

Jeśli masz na myśli odmianę "Cylindra" i podobne to rosną wtedy, kiedy wszystkie, można je wysiać nawet w dużej donicy, nasiona są dostępne w necie, buraczki dobrze rosną, nie mają jakichś szczególniejszych wymagań (hodowałam, stąd wiem).
      :-)
      • Gość: Aga Re: Podłużne buraczki IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 31.10.14, 19:40
        Niestety nie wiem jaka to odmiana bo w moim mieście nie ma żadnych opisów - ani buraków, ani jabłek, ani ziemniaków. Już przestałam pytac w sklepie jakie to ziemniaczki bo patrzą na mnie jak na wariatkę i odpowiadają że dobre :/

Tak dla wyjaśnienia nie mieszkam w czarnej d... zabitej dechami choć mam takie wrażenie czasem
        • squirk Re: Podłużne buraczki 31.10.14, 20:21
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Niestety nie wiem jaka to odmiana bo w moim mieście nie ma żadnych opisów - ani
          > buraków, ani jabłek, ani ziemniaków. Już przestałam pytac w sklepie jakie to z
          > iemniaczki bo patrzą na mnie jak na wariatkę i odpowiadają że dobre :/
          >
          > Tak dla wyjaśnienia nie mieszkam w czarnej d... zabitej dechami choć mam takie
          > wrażenie czasem

Buraki, wszelkie, nie są odmianą jakoś szaleńczo wymagającą i kapryśną, także stąd niska cena - jak się posieje i podleje i mają jakieś podstawowe warunki uczciwie spełnione to ładnie wyrosną, jeśli masz ogródek czy choćby balkon sama możesz sobie niewielki zbiór zafundować, jakość i satysfakcja gwarantowane. Mało tego - możesz wyhodować buraki z buraków, wygooglaj "growing vegetables from scraps". A nasiona odmian podłużnych są do dostania na pewno na np. seedaholic ale myślę, że w Polsce także da się je już dostać.
          :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka