Dodaj do ulubionych

SMS marketingowe

10.01.25, 10:06
Właśnie dostałam pierwszego smsa z Biedronki. Szlag mnie nagły trafia na tę formę marketingu, A nie sposób się z tego wypisać bez zrywania umowy na kartę klienta.
Do tej pory był spokój. Czyżbym teraz miała dostawać co chwilę informacje o przecenie na buraczki? Blokada nadawcy nie zawsze działa

Tak, jest to problem, bo wyjeżdżając poza Unię Europejską takie przechodzące SMS-y potrafią słono kosztować.

A takie np Hebe zachowuje się jak stalker, wysyłając ich na kopy. Moim zdaniem powinna być opcja wyboru sposobu komunikacji w odniesieniu do zgód marketingowych a nie tylko tak/ nie…
Obserwuj wątek
    • marecky81 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:08
      A ten sms to jakiś wielki problem dla ciebie?
      • koronka2012 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 15:33
        Tak, jest i nawet napisałam dlaczego
    • freja08 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:10
      Na tym polega deal, oni tobie rabaty i zniżki, a ty im zgodę na marketing przez smsy. Zawsze można zrezygnować z karty lojalnościowej.
    • kk345 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:10
      >Tak, jest to problem, bo wyjeżdżając poza Unię Europejską takie przechodzące SMS-y potrafią słono kosztować.

Nie. SMSy odebrane są darmowe.
      • alpepe Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:13
        Nawet poza EU?
        • marecky81 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:14
          Tak
        • kk345 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 12:56
          Nawet
    • alpepe Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:14
      Mam kartę od pół roku, i, odpukać, jeszcze żadnego sms od nich nie dostałam.
      • beata985 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 15:58
        alpepe napisała:

> Mam kartę od pół roku, i, odpukać, jeszcze żadnego sms od nich nie dostałam.
        >
        Naprawdę...czuj się pominięta...🤣🤣🤣
    • sueellen Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:21
      Nie dostaję nigdy żadnych smsów marketingowych. Czy do karty trzeba podać swój nr? Podaj stacjonarny np stary jaki kiedyś miałaś. Bo kiedyś miałaś.
      • kaki11 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 15:40
        Jeśli ma apkę (dodatkowe rabaty) to nieaktualny numer nie zadziała, bo przy logowaniu do niej potrzebna jest weryfikacja SMS-em, przynajmniej z tego co pamiętam. 
    • bezmiesny_jez Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:26
      Możesz się po prostu nie zgodzić na te wiadomości. Przecież te wszystkie karty i programy lojalnościowe to nie są z dobrego serduszka wielkiej korporacji, płacisz za nie właśnie swoimi danymi czy zgodami na marketing.
    • lajtova Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:33
      Tak. Najwięcej z banków gdzie mam lub miałam konta.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:53
      Nie ma opłat za SMS-y przychodzące
    • maszkaroni Re: SMS marketingowe 10.01.25, 10:55
      Niestety ale coś za coś. Chcesz taniej kupować czytaj SMSy.
      • gryzelda71 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 12:15
        Nie trzeba czytać.
    • ib_k Re: SMS marketingowe 10.01.25, 12:45
      I dokładnie taka opcja jest, w dodatku w odniesieniu do konkretnego nośnika. Ale często warunkiem wydania takiej karty jest właśnie zgoda na marketing, i jest to legalne
    • pepsi.only Re: SMS marketingowe 10.01.25, 13:01
      Nie mam karty biedronki, i...też dostałam sms-a.
      • sueellen Re: SMS marketingowe 10.01.25, 15:10
        Nie mam takiego problemu z telefonami, ale mam dwa konta mailowe. Jedno właściwe, a jedno dla spamu które podaje zawsze gdy się gdzieś tam loguje do różnych sklepów.
    • kaki11 Re: SMS marketingowe 10.01.25, 15:46
      koronka2012 napisała:

> Do tej pory był spokój. Czyżbym teraz miała dostawać co chwilę informacje o prz
      > ecenie na buraczki? Blokada nadawcy nie zawsze działa
      >
      Obawiam się, że trochę tak. Kiedyś nie dostawałam smsów z biedronki wcale, teraz przechodzą mi tak chociaż raz  w tygodniu 😐 nie wiem, czy to ich nowa strategia ogólna czy dlatego, że zaczęłam tam rzadko bywać no ale jest... 
      Na pocieszenie, przychodzące wiadomości są dla ciebie darmowe
    • drilka Re: SMS marketingowe 10.01.25, 16:04
      Nie korzystam z karty biedronki bo nie mam jakiejś przyzwoitej b. w okolicy. Smsy przychodziły. Odkąd zablokowałam je w telefonie jako spam nie przychodzą.
    • kamin Re: SMS marketingowe 10.01.25, 16:11
      Dlatego nie biorę nigdy kart lojalnościwych, nie instaluję aplikacji sklepów, a robiąc zakupy on line zawsze pilnuję się, żeby nie wyrazić zgody na marketing.
      • taki-sobie-nick Re: SMS marketingowe 10.01.25, 23:09
        kamin napisał(a):

> Dlatego nie biorę nigdy kart lojalnościwych, nie instaluję aplikacji sklepów, a
        > robiąc zakupy on line zawsze pilnuję się, żeby nie wyrazić zgody na marketing.

O, ja też. A i tak chamy przysyłają, niemniej szybko się wypisuję z subskrypcji, na którą rzekomo wyraziłam zgodę [pewnie była gdzieś w regulaminie].

• taki-sobie-nick Re: SMS marketingowe 10.01.25, 23:25
      A nie sposób się z tego wypisać bez zrywania umowy na kartę klienta.

A sądziłaś, że Biedronka będzie cię uszczęśliwiać bezinteresownie?

• szara.myszka.555 Re: SMS marketingowe 11.01.25, 00:28
      Wygasiłam w telefonie notifikacje smsów od nich, problem z głowy. Muszę aktywnie wejść w skrzynkę, by widzieć ich wiadomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka