niutaki 01.11.14, 23:04 tarta i placuszki juz byly, co wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: co z dyni? 01.11.14, 23:13 Wszystko. Sernik, dzemy, pikle, tortelini, dynia pieczona, chutneys, ciasteczka, chlebki, muffiny, ciasta, zupy, naleśniki, puree - itd itd. Widziałam nawet przepisy na dyniowe tiramisu, sangrię i owsiankę. Polecam przejrzeć angielskojęzycznego googla, tam przepisów jest do wypęku. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: co z dyni? 01.11.14, 23:55 A co masz 'leftovers' z 'Jack-o'-lantern'? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: co z dyni? 02.11.14, 11:14 niutaki napisała: > tarta i placuszki juz byly, wątek o dyni też był: forum.gazeta.pl/forum/w,77,155159861,155159861,co_mozna_zrobic_z_dyni_.html Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: co z dyni? 02.11.14, 11:46 budzik11 napisała: wątek o dyni też był: to straszne, co za foux pas, w takim razie wystarczy wywalic watek i Twoj spokoj bedzie zachowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: co z dyni? IP: *.gdynia.mm.pl 02.11.14, 12:57 niutaki napisała: > to straszne, co za foux pas, w takim razie wystarczy wywalic watek i Twoj spoko > j bedzie zachowany. Najwyraźniej Twój został zaburzony. To dopiero straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: co z dyni? 02.11.14, 13:07 tiaaaa, przychodze po rade/pomysl, dowiaduje sie ze watek byl... moj spokoj jest zachowany, nie martw sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Nie mam zwyczaju martwić się o byle kogo.nt IP: *.gdynia.mm.pl 02.11.14, 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Nie mam zwyczaju martwić się o byle kogo.nt 02.11.14, 14:16 kultura tez widze na wysokim poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik No cóż, musiałem się zniżyć do Twojego. Trudno. IP: *.gdynia.mm.pl 02.11.14, 14:36 Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: co z dyni? 04.11.14, 09:33 niutaki napisała: > to straszne, co za foux pas, w takim razie wystarczy wywalic watek i Twoj spoko > j bedzie zachowany. Nie chodzi o mój spokój, nie unoś się, bo nie działa to na mnie. Jestem współadminką na pewnym forum i mam takie skrzywienie. Chodzi o ergonomię. Prościej jest wklepać w forumową wyszukiwarkę 5 liter: "dynia" niż zakładać całkiem nowy temat przy okazji zaśmiecając forum. Po coś te wyszukiwarki są. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co z dyni? 04.11.14, 10:25 > minką na pewnym forum i mam takie skrzywienie. Chodzi o ergonomię. Prościej jes > t wklepać w forumową wyszukiwarkę 5 liter: "dynia" niż zakładać całkiem nowy te > mat przy okazji zaśmiecając forum nie do końca się z Tobą zgodzę. Prościej założyć nowy. W dodatku - w przypadku dopisania się do starego wątku na dany temat - natrafia się na teksty starych forumowych wyjadaczy o niepotrzebnej, trollowatej reanimacji starego wątku. I tak źle i tak niedobrze, zawsze komuś się podpadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: co z dyni? 04.11.14, 12:21 nchyb napisała: > nie do końca się z Tobą zgodzę. > Prościej założyć nowy. Nie chce mi się bawić w wyliczanie, ile znaków (przycisków na klawiaturze) trzeba użyć, żeby założyć nowy temat i napisać w nim to, co napisała założycielka niniejszego wątku. Natomiast na 100% jestem pewna, że jest to o wiele więcej niż wpisanie słowa "dynia" w wyszukiwarkę. > W dodatku - w przypadku dopisania się do starego wątku na dany temat szukając, jak w tym wypadku, pomysłów na coś z dyni, nie trzeba się zaraz nigdzie dopisywać. Wystarczy przeczytać to, co już zostało napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co z dyni? 04.11.14, 17:35 i w ten sposób żywe forum stanie się skostniałym archiwum wcześniej podanych przepisów i pomysłów, o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: co z dyni? 06.11.14, 19:21 A będzie bardziej żywe, jak na każdej stronie będą takie same wątki? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co z dyni? 06.11.14, 20:10 a na każdej z kilkudziesięciu były te wątki o dyni? naprawdę? mam wrażenie ze u niektórych adminów to już zboczenie "zawodowe" i na siłę próbują udowodnić swoją rację... pozostaję przy swoim zdaniu, forum na tym nie traci... Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: co z dyni? 03.11.14, 19:49 moje ulubione ciastka :) wypieczwymaluj.pl/?p=1399 daj mniej cukru, 3/4 szklanki spokojnie wystarczy. A, i daje pół łyzki imbiru. Odpowiedz Link Zgłoś
renatazo Re: co z dyni? 03.11.14, 20:56 U mnie wygrywa zawsze zupa mleczna, do tego kanapka z dżemem i mogę umierać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: co z dyni? 05.11.14, 14:27 tych co cierpią przez objawy psychofizyczne napięcia przedmiesiączkowego? :D Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: co z dyni? 06.11.14, 18:36 oj wiem, oj wiem :) pestki sa dobre na wszytko. pamiętam jesiennozimowe wieczory, kiedy chrupałam z mamą pestki (suszone na piecu u mojej babci; czasy, kiedy nie bylo chipsów). Jajk, jadłam je bez umiaru (juz pomijam walory smakowe), bo mama mi powiedziała, ze działaja na owsiki, których sie obsesyjnie bałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Marynowana IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.11.14, 12:28 szkoda zapomniana, tak smaczne! Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Marynowana 29.11.14, 18:52 Wpisz swoją odpowiedź Pamietam z czasow PRL - wyjatkowe paskudztwo to bylo choc sama dynia jest b. dobra ale nie marynowana w taki sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: co z dyni? 25.11.14, 18:28 W tym roku odkryłam dynie i jemy na okrągło:) Zwykla i butelkową: ### Dal . Do tej robiłam klasyczny ale spróbowalam ze szpinakiem , batatmi i dynią. Super !!! www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/soczewica/dal_z_soczewicy/przepis.html ### Lasagne. U nas wersja wege bez szynki i parmeezanu . Ja kupuję lasagne włoskie których nie gotuję tylko używam surowe płaty. www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/lasagne_z_dynia_i_ricotta/przepis.html ### Curry z tym że u nsa quorn zamiast kurczaka. zmiksowani.pl/przepis/639691 ###A wczoraj kupiłam dynię butelkową , przekroiłam na pól , wydłubałam gniazdo nasienne i wypełniłam czosnkiem i cebuąl. Posoliłam , polałam oliwa z oliwek i upieklam w piekarniku. Do tego kasza jęczmienna. Syn wylizał talerz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: co z dyni? 28.11.14, 13:41 Oprócz zupy i placków dyniowych zrobiłam zapiekankę wdg własnego pomysłu. Mąż stwierdził, że bardzo dobra. Ok 2 kg dyni -spodnia warstwa dynia w kostkach, na to ugotowana kasza jaglana, na kaszę położyłam smażoną mieloną szynkę z cebulą i przyprawami (sól,pieprz,tymianek) i na to na wierzch znowu dynia w kostkach a pomiędzy nią dodałam surową cebulę w kostce i posypałam serem. Piekłam 35 minut w 210 st.C. Odpowiedz Link Zgłoś