Dodaj do ulubionych

Mieso na cieplo na impreze

22.11.14, 12:42
Bedzie jakies 15 doroslych plus dzieciaki, a ja w tym roku zupelnie nie mam pomyslu na to jakie zrobic mieso. Zeby robilo sie samo, czyli ja nie musze stac, pilnowac, przewracac, zeby nie trzeba bylo do tego ziemniakow/klusek/kaszy/ryzu, a wystarczyly tylko salatki. Zeby podac gorace w zgrabnych kawalkach na stol i kazdy sobie bierze.
Obserwuj wątek
    • chixi Re: Mieso na cieplo na impreze 23.11.14, 20:24
      jakiś gulasz, wołowina po burgundzku - mięso w sosie z warzywami, do tego podajesz tylko pieczywo, większość ludzi lubi takie rzeczy a i dzieciaki zjadają
      • kremka2014 Re: Mieso na cieplo na impreze 23.11.14, 21:37
        Wypróbuj mój hicior: 8 udek z kurczaka. Wloz do zimnej wody. 8 łyżek cukru na patelnię aż zrobi się karmel- niczym nie mieszaj, trochę poruszaj patelnią. Na karmel delikatnie wloz udka, przykryj. Udka NIESOLONE,prosto z wody. Po 5 minutach wlej 8 lyzek maggi i wrzuć 5 zgniecionych ząbków czosnku. Dus pod przykryciem z kazdej strony po 25 minut. Do salatki, do rączki pycha😊
        • Gość: klik Genialne! 8 udek na 15 os. + dzieciaki do tego IP: *.gdynia.mm.pl 24.11.14, 13:09
          robione na patelni... Po prostu wymarzona robota na niemałe przyjęcie. Masz jeszcze jakieś pomysły?
        • Gość: x lizaki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.11.14, 12:29
          kremka2014 napisał(a):

> Wypróbuj mój hicior: 8 udek z kurczaka. Wloz do zimnej wody. 8 łyżek cukru na p
          > atelnię aż zrobi się karmel-

• Gość: jagoda Re: Mieso na cieplo na impreze IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.14, 12:07
      bogracz, ja właśnie będę robić na sobotę, świetna sprawa
      • lianis Re: Mieso na cieplo na impreze 24.11.14, 15:06
        Bogracz robilam w zeszlym roku, dlatego w tym chce uniknac wszelkich gulaszy, myslalam raczej o jakis piersiach zapiekanych pod kolderka z czegos :), czy o czyms innnym z piekarnika najlepiej
        • Gość: klik Też uda/ćwiartki kurczaka ale inaczej. IP: *.gdynia.mm.pl 24.11.14, 15:29
          Marynata w zależności od ilości mięsa: olej, papryka ostra/słodka, sos sojowy jasny, czosnek (najlepszy granulowany, świeży może się spalić). Wymieszać, "wytaplać" uda w marynacie, wstawić do piekarnika na godzinę - 185-200'C. Po 40 minutach podnieść temperaturę do 250 stopni. Jeśli wcześniej się zrumieni skórka, wystarczy dopiec w początkowej temperaturze.
        • hazo Re: Mieso na cieplo na impreze 24.11.14, 16:40
          lianis napisała:
          > myslalam raczej o jakis piersiach zapiekanych pod kolderka z czegos :), czy o czyms innnym z piekarnika najlepiej
          >

Może udka lub same pałki z wędzonym boczkiem?.
          U mnie cieszyły się powodzeniem:
          fotoforum.gazeta.pl/photo/4/wg/ui/joxz/tV94erSvUtmhL6smCX.jpg
          • mhr2 Re: Mieso na cieplo na impreze 25.11.14, 11:41
            też polecam bo tak robią smacznie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka