dafni 19.09.04, 17:50 Może ktoś z was zna przepis na surówkę z białej kapusty. Podają taką w mojej ulubionej pizzeri (positsano) i jakoś nie mogę dojść do tego, jak jest robiona. Składa się tylko z kapusty i ma sporo soku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p102 Re: Biała kapusta IP: *.net-serwis.pl 19.09.04, 19:47 a pytałaś w pizzeri? jeśli kucharz jest przyzwoity, powinien podac Ci przepis:) Odpowiedz Link Zgłoś
bynight_one A czy surowka jest "winna" ? 19.09.04, 19:51 Jesli tak, to jest z ocetem. Kapuste trzeba posiekac jak najdrobniej, najlepiej na takiej specjalniej szatkownicy (nozem trzeba sie troche namachac). Potem posolic dosc obficie i pocukrzyc (uwaga na przesolenie). Pomietalic to wszystko w rekach, tak zeby kapusta puscila sok. Potem odstawic na jakis czas, mysle, ze 0.5-1 h starczy (ja zostawiam na cala noc) i sprawdzic czy trzeba dosolic albo dodac cukru (cukier powinno sie czuc). Potem dosc sporo octu winnego i oliwe (tez sporo) wymieszac i poczekac znowu jakis czas, zeby kapusta przesiakla. Jak tak dosmaczam do uzyskanego smaku. Ale zauwazylam ze do kapusty trzeba dac sporo octu, oliwy, soli i cukru. Oczywiscie na koncu popierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka Re: PIZZASALLAD IP: *.telia.com 19.09.04, 20:29 PIZZASALLAD: biala kapusta sol cukir czarny pieprz ocet( zaden vineger) oregano ,pizza przyprawa. olej Kapuste skroic posypac sola,cukrem, pieprzem,przyprawa skropic octem wymieszac,ubic ,odstawic na 10-15 minut,wymieszac i na koncu polac olejem POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś