Dodaj do ulubionych

Pilne dotyczy Warszawy

IP: *.play-internet.pl 24.02.16, 12:47
Do jakich restauracji pójść z cudzoziemka, która w ogóle nie może jeść mleka ani jego przetworów? Lubi sushi, ale ja znam raczej słabe suszarnie. W grę wchodzi tylko tzw. centrum, a jeszcze lepiej Śródmieście i nie tylko sushi.
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.gdynia.mm.pl 24.02.16, 14:32
      Pytasz jakby wszystkie a przynajmniej większość potraw podawanych w restauracjach była na bazie mleka i jego przetworów. Idiotyzm.
      • Gość: kim Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.play-internet.pl 25.02.16, 10:48
        Powiem krotko: spadaj trollu. Zaśmiecasz to forum od lat. Jesteś mały i gnidowaty.

Pozostałych Forumowiczów przepraszam.
    • bobralus Re: Pilne dotyczy Warszawy 24.02.16, 23:23
      Przychodzi mi na myśl kuchnia tajska bądź chińska - tam raczej nie stosuje się produktów mlecznych. Wtedy China Town (polecam ten na Lotników), Thaisty, na Puławskiej Basil&Lime (tu nie jadłam). Myślę też, że w dzisiejszych czasach można to spokojnie ustalić z kelnerem, owa "cudzoziemka" też na pewno ma wprawę i wie, jakie dania pozwolą jej ominąć problem. Wystarczy unikać lokali z jednym rodzajem jedzenia, w którym na pewno będzie coś mlecznego (naleśnikarnia, pizzeria, bar mleczny hihi).
      • Gość: kim Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.play-internet.pl 25.02.16, 10:58
        A jakaś dobra polska restauracja w Śródmieściu? Raczej nie chodzę do polskich.
        Krakowskie Przedmieście i Starówka wydaja się maksymalnie turystyczne. Chodził mi po głowie niezobowiązujący "Zapiecek" (przy palmie) z pierogami mięsnymi, z kapusta, itd. Czy to dobry pomysł? Kurka wodna, nie chodzę na pierogi do restauracji...
        Czy "Ale Gloria" jako full wypas to dobry pomysł? "Fukiera" pamiętam sprzed paru lat - było kiepsko i rozczarowująco, nie wiem czy coś sie zmieniło.
        • marghe_72 Re: Pilne dotyczy Warszawy 25.02.16, 14:21
          ja bym poleciła Dom Wódki . Polska kuchnia ale z twistem ;)

Ale Glorii nie znam, Fukier koszmarnie drogi.
          • Gość: kim Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.play-internet.pl 25.02.16, 23:30
            Super, dania na zdjęciach wyglądają bardzo zachęcająco. Buźka!
            I błagam o jeszcze.
    • genny1 Re: Pilne dotyczy Warszawy 25.02.16, 08:14
      Jeśli chodzi o restauracje sushi, to Tekeda na Freta albo na Senatorskiej przy placu Teatralnym. Tam też (z drugiej strony placu) jest chińska i meksykańska Kręglickich. Z polskiej kuchni to chyba Różana
      • Gość: kim Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.play-internet.pl 25.02.16, 10:45
        Dziękuję za konkret :) Czy trzeba rezerwować, bo sa oblegani?
        • Gość: klik Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.gdynia.mm.pl 25.02.16, 10:56
          Spytaj tego co patrzy z góry na Placu Zamkowym... Na Boga... Ty tak poważnie?
        • genny1 Re: Pilne dotyczy Warszawy 25.02.16, 12:22
          To chyba zależy od pory dnia. Ale nie wiem dokładnie
          • Gość: kim Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.play-internet.pl 25.02.16, 23:38
            Dzieki. Parę razy zdarzyło mi się pocałować klamkę, a raczej kelnera - dobre miejsca bywają w Warszawie oblężone. A tak przy okazji: z okien tramwaju widuje kolejkę do restauracji czy jadlodajni na Marszałkowskiej róg Królewskiej. Warto? Karta w necie jakoś mnie nie zachęciła, czy to taki drugi Szwejk czy coś innego?
            • genny1 Re: Pilne dotyczy Warszawy 26.02.16, 07:32
              To naleśnikarnia. Nie wiem, nie próbowałam
    • Gość: jim Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.02.16, 13:47
      A ta, nada się?
      www.podsamsonem.pl/pl_o-nas.html
      • bobralus Re: Pilne dotyczy Warszawy 26.02.16, 18:06
        Pod samsonem kiedyś bardzo lubiłam - smaczne, tradycyjne jedzenie w przyzwoitej cenie, niestety bardzo się popsuło przez ostatnie kilka lat i wątpie, żeby byli jakoś szczególnie "dairy- free friendly".
      • Gość: x do Samsona warto chociazby tylko dla samych IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 26.02.16, 18:20
        zimnych zakasek, mniam...
        a do kazdej zimnej zakaseczki zimna wodeczka ;)
        • a74-7 Re: do Samsona warto chociazby tylko dla samych 27.02.16, 15:27
          Tatar i rosol z koldunami byl byl tam smaczny:-)
          Ciekawe czy ciagle elegancka babcia toaletowa srajtasme wydziela ??
    • kobalt_x Re: Pilne dotyczy Warszawy 28.02.16, 19:21
      Ja proponuje ulicę Foksal. Znajdziesz tam coś na pewno. Jeśli polskie jedzenie to na Foksal jest Kameralna (są dwie w tej okolicy). Ta na Foksal, trochę dalej wgłąb na Foksal po prawej stronie to restauracja zrobiona ze starego browaru. Klimat świetny. Odkurzenie historycznej Kameralnej z komunistycznych czasów. Jedzenie super.
      A jeśli Starówka to za Barbakanem. Przed tzn. na Rynku czy na Zamkowym to tylko chcą turystów złupić.
      • Gość: kim Re: Pilne dotyczy Warszawy IP: *.play-internet.pl 29.02.16, 00:51
        Wnętrze Kameralej zaskakujące, a ceny jeszcze bardziej, jak na te okolice - bardzo przystępne. Wybiorę sie tam teraz lub w przyszłości, ciekawe jak karmia.
        Starówka ? No właśnie, moim zdaniem to nawet od Krakowskiego Przedmieścia do Barbakanu jest strefa wybitnie turystyczna.
        • bialeem Re: Pilne dotyczy Warszawy 02.03.16, 15:49
          Na Foksal to opasły tom PIW
    • bialeem Re: Pilne dotyczy Warszawy 02.03.16, 15:49
      Najlepsze sushi w centrum jest Zushi ev Zushipoint. Jeszcze Tomo.
      Oba niestety drogie.
      Basil z Puławskiej jest bdb. Była jeszcze kiedyś dobra Bliss Garden (czy jakoś tak) na Żelaznej i jedna dobra chińska na Jerozolimskich (też chyba bliss, bo sa trzy, ale dawno nie byłam).
      Bardzo lubię cud miód na Emilii Plater i taką indyjską na Jana Pawła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka