29.06.16, 09:50
Chciałabym prosić Was o pomoc. Mąż kupił ostatnio zachwalaną przez sprzedawcę rybę. Są to mrożone filety Ling. Wczoraj smażyłam bardzo długo i była twarda, jakby niedosmażona. Może macie doświadczenia z tą rybą? Jak ją przyrządzać? Kupił jej całkiem sporo, a ja jestem przerażona, co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: x to ma być dowcip? IP: *.hsi09.unitymediagroup.de 29.06.16, 10:30
      podobnie jak z gotowaniem jajka, gotuję, gotuję, godzina mija a ono cały czas twarde :D

Ling, to po polsku molwa, odmiana dorsza
      www.google.de/search?client=ubuntu&channel=fs&q=molwa&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=34ZzV6jiL8mv8wez0ruoAw#channel=fs&q=molwa+przepisy
    • nowaczek1 Re: Ryba Ling 29.06.16, 12:44
      Odpowiedź już dostałaś - przesmażyłaś na wiór i nic się nie da zrobić.
      • alina.g.t Re: Ryba Ling 29.06.16, 13:07
        Nie, nie to nie tak. To nie pierwsza ryba jaką smażyłam. Smażyłam dwa kawałki. Jedną krótko, tak jak się smaży wszystkie ryby, ale była twarda, ciągnęła się jak guma. Położyłam na tłuszcz drugi kawałek i tym razem pilnowałam. Ona od początku do końca nie dawała się rozwarstwić widelcem. Przecież ryba za długo smażona będzie się rozpadać. To bardzo delikatne mięso.
    • linn_linn Re: Ryba Ling 29.06.16, 13:00
      forum.gazeta.pl/forum/w,77,141561615,141561615,Ryba_molwa.html
      • alina.g.t Re: Ryba Ling 29.06.16, 13:14
        Jakoś nie przekonują mnie te komentarze o delikatności ryby. No chyba, że była marynowana?
        Bardzo lubimy ryby, więc często je robię. Z taką spotkałam się po raz pierwszy.
        • Gość: x no to może nie była ling, tylko IP: *.hsi09.unitymediagroup.de 29.06.16, 16:11
          potwór z Loch Ness

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka