Dodaj do ulubionych

sernik złota rosa

IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.17, 06:47
chciałabym na święta upiec coś jak sernik złota rosa tylko że bez tej piany na górze bo jakoś mi nie odpowiada, czy podpowie mi ktoś jak zrobić taki serniczek, chodzi mi o to żeby był taki delikatny w smaku
Obserwuj wątek
    • autumna Re: sernik złota rosa 31.03.17, 08:27
      "Sernik bardzo puszysty" albo "Sernik puszysty jak chmurka" z Moich Wypieków są delikatne, piankowe.
    • damdalen Re: sernik złota rosa 31.03.17, 09:19
      Moja mama lubi piec ten sernik, bo nie trzeba mielić sera, tylko wystarczy zblendować z mlekiem. Wariacje robi różne, na przykład z pianką kakaową, z pianką kokosową z czerwonymi porzeczkami, jak i również bez tej bezy na górze. Wierzch w takim przypadku nie zawsze wygląda ładnie, bywa nierówno zrumieniony, więc warto polać jakąś polewą.

Nie powiedziałabym, że ten sernik jest delikatny. Mi nie smakuje, dodatek budyniu w proszku psuje mi tu doznania organoleptyczne.

Jeżeli oczekujesz czegoś delikatnego i w smaku i w konsystencji, to może wypróbujesz czegoś w stylu 'New York cheesecake'?
    • hazo Re: sernik złota rosa 31.03.17, 13:00
      Nie wiem jaki to jest sernik złota rosa. Jak chcesz delikatny, to zrób sernik nowojorski. W internecie jest dużo przepisów.
      Ja od lat robię wg tego przepisu: tiny.pl/g5ws7
    • ania_m66 Re: sernik złota rosa 31.03.17, 16:22
      a nie mozesz po prostu upiec sernik "zlota rosa" bez tej piany na gorze jesli reszta ci w nim pasuje?
      wiem, to bardzo rewolucyjny pomyl, ale do odwaznych swiat nalezy ;)
      wg mnie nie ma zakazu pominiecia tej czapki z piany.
      tez czasami lubie zjesc ten sernik, ale ja akurat jestem najbardziej lasa na ta beze na gorze :)
    • aqua48 Re: sernik złota rosa 31.03.17, 20:07
      Gość portalu: pati napisał(a):

> chciałabym na święta upiec coś jak sernik złota rosa tylko że bez tej piany na
      > górze bo jakoś mi nie odpowiada, czy podpowie mi ktoś jak zrobić taki sernicze
      > k

Zrób dokładnie tak samo tylko bez tej piany na górze :)
      • Gość: pati Re: sernik złota rosa IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.17, 07:11
        ale białek które miały iść na tą pianę nie dodawać do sera, dziękuje za odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka