Gość: Zabiegana
IP: *.117.136.198.static.3s.pl
28.11.17, 13:03
Hej!
Od kilku lat staram się zdrowo i dobrze odżywiać, zmieniliśmy z partnerem dużo złych nawyków, jednak teraz przyszedł taki okres, że bardzo dużo czasu poświęcamy pracy (w której czasem nie mam czasu wstać od biurka przez kilka godzin), a jak nie jesteśmy w pracy to staramy się nadrobić szeroko rozumiane "życie". Z tego powodu w domu bywam gościem. I przez to cierpi nasze "bycie FIT". Ja praktycznie przestałam jeść (oczywiście schudłam kilka kilo, prawie już zanikając ale nie o to chodzi), a partner na nowo zaczął stołować się po jakiś stołówkach itd.
Dlatego chciałabym na nowo zacząć gotować i odpowiednio się odżywiać, umiem gotować, lubię to robić, jednak na razie czasy gdzie mogłam poświęcić wiele czasu na gotowanie minęły.
Jednak raz na 2 tygodnie mam w miarę wolne kilka dni plus weekend (jak się akurat zdarzy bez imprezy) i wtedy chciałabym "nagotować" na gorsze czasy, gdzie będę z pracy wracać po 10,12 czy 15 godzinach siedzenia.
Co takiego nadaję się na zdrowe, zbilansowane posiłki, które można mrozić i będą dalej dobre po rozmrożeniu? Wiem, że zupy czy nawet buliony na bazy się ładnie mrożą, będę też mroziła bazy na koktajle owocowo - warzywne w ramach 1 lub 2 śniadania, co jeszcze? Jak kiedyś próbowałam mrozić "jednogarnkowce" to większość np. kaszott wychodziła potem albo sucha albo "rozmymłana".Może lepiej się przerzucić na jakieś zdrowe sosy do ryżu bądź makaronu?
Help!