Gość: Janka IP: *.bahnhofbredband.net 11.10.04, 14:28 Prosze o przepis na buleczki drozdzowe dla leniwych czyli takie ktore sie rozrabia ciasto i wstawia do lodowki na 12 godzin a na drugi dzien rano piecze. Bardzo prosze o te pysznosci sniadaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Re: Buleczki z lodowki 11.10.04, 14:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16008817&a=16008817 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Re: Buleczki z lodowki IP: *.bahnhofbredband.net 11.10.04, 20:33 Dziekuje bardzo. To jest to o co mi chodzilo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: Buleczki z lodowki 13.10.04, 15:31 Mam pytanie te bułeczki wychodzą takie do dżemu na słodko czy z wędlinką lub z serkiem żółtym też można zjeść.Proszę o odpowiedz bo chciałabym zaskoczyć moją rodzinę w sobotę rano,ale mąż wolałby zjeść wędlinkę na śniadanko niż dżem tak więc abym nie narobiła się na darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yfcia Re: Buleczki z lodowki IP: 195.28.179.* 14.10.04, 08:48 Robię często te bułeczki i jemy z czym kto chce - mój mąż też jest raczej mięsożerny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: Buleczki z lodowki 14.10.04, 09:12 Dzięki za odpowiedź w takim razie u mnie te bułeczki będą na sobotnie śniadanie! A to się szanowny małżonek zdziwi jaką ma zdolną żoneczkę (mam nadzieję tylko ,że wyjdą)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Buleczki z lodowki IP: *.e / *.e-box.pl 14.10.04, 11:26 Robilam te buleczki, ale w lodowce nie bardzo mi urosły. Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze bardzo nam smakowały. Zastanawiam sie tylko, czy mozna zostawić je normalnie na stole na noc. Probował ktoś? W zasadzie chyba nic nie powinno im sie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Buleczki z lodowki 14.10.04, 11:36 Buleczek z lodowki nie robialm, ale robilam kiedys ciasto drozdzowe z lodowki. W samej lodowce nie uroslo tak bardzo; zreszta naczynie bylo ogromne / balam sie, ze wyjdzie i bedzie spacerowac po polkach /. Najpierw nagrzalam piekarnik do 50°, wylaczylam i wstawilam do niego ciasto na 30 minut. Wtedy wystartowalo. Potem wlaczylam piekarnik i upieklam. Wyszlo bardzo wysokie. Mysle, ze podobnie mozna zrobic z bulkami. Odpowiedz Link Zgłoś
angoba Re: Buleczki z lodowki 14.10.04, 11:54 robiłam ostatnio te bułeczki, faktycznie w lodówce nie urosły zbytnio, włączyłam piekarnik i wstawiłam je od razu, piekarnik sie nagrzewał do 250 stopni a bułki sobie rosły, po około 20-25 minutach bardzo ładnie urosły i były upieczone, były bardzo puszyste, z chrupiąca skórką i bardzo smaczne,nastepnym razem tylko przy formowaniu zamierzam je bardziej rozpłaszczyć, bo rosły niemal wyłącznie w góre a na boki prawie wcale i były bardzo wysokie ale o niezbyt dużej średnicy, A Odpowiedz Link Zgłoś