bestjagodka799 06.01.11, 19:08 Pomóżcie jak STRZEPAĆ TERMOMETR RTĘCIOWY?Młody ma gorączkę termometr elektr fiksuje a ja nie umiem strzepać tego rtęciowego z 38.6 Pomóżcie proszę czy tym metalowym w dół??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:11 OMG... Normalnie, zbiorniczkiem z rtęcią w dół, tylko nie przypieprz w coś. Odpowiedz Link Zgłoś
hipna Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:11 w dół i mocno potrząśnij-tylko nie uderz w coś Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:17 Młody ma gorączkę termometr elektr fiksuje A jakby ci tak sfiksował komp, to kogo byś zapytała? Odpowiedz Link Zgłoś
bestjagodka799 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:23 Poleciałabym do sąsiadki...Dzięki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:30 włoz na moment do chłodnej wody to spadnie Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 w razie zbicia !!! 06.01.11, 19:39 wilgotną szmatką zbierz kulki w jedną (nie dotykać gołą skórą!!) , zostawić pod szmatką (wilgotną), dzwonić po straż. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: w razie zbicia !!! 06.01.11, 19:43 trzeba dzwonic nie tyle po straz a pod specjalna jej komórke od zagrozen chemicznych -dlatego własnie wycofali termometry rteciowe do pomiaru temperatury bo dochodziło do smiertelnych zatruc kiła rteciowa Odpowiedz Link Zgłoś
nawrotka1 Re: w razie zbicia !!! 06.01.11, 19:53 kiecha3 napisała: > wilgotną szmatką zbierz kulki w jedną (nie dotykać gołą skórą!!) , zostawić pod > szmatką (wilgotną), dzwonić po straż. > Po policję też. I Elżbietę Jaworowicz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: w razie zbicia !!! 07.01.11, 15:16 nawrotka1 TWÓJ KOMENTARZ ANI ŚMIESZNY ANI CELNY.... jak nie wiesz co robić twoja strata ... i twoich bliskich.. zwłaszcza jak by mieli wysrywać własne jelita... przy najmniej nie kpij... jeśli choć jedna osoba się dowie co trzeba robić to jest zysk... Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:49 Musisz się rozpędzić i kilka razy głową walnąć w ścianę. Jakim ty cudem masz dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
bestjagodka799 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:04 Wacikowa jesteś bezczelna!!! Młody to mój brat ja osobiście nigdy nie korzystałam sama z termometru rtęciowego bo używam tych elektronicznych...Dlaczego mnie obrażasz???Facet Cię zostawił czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 00:13 Zostawili młodego pod opieką "niepełnosprawnej-mózgowo"? Odpowiedz Link Zgłoś
fig-ga Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:10 Dostajesz jakąś prmię od każdego chamskiego, obrażającego userów posta? Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 13:45 uuufff, odetchnęłam że to tylko brat i dziewczę też może wczesna nastolatka;)). W innym przypadku horror. Ale i tak trudno będzie przebić wątek w rankingu idiotyzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
olylejdi_1 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:13 A ja strzepuję ruchem nadgarstka, czyli przedramię w dół i do tego kolisty ruch nadgarstkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
gr.een Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:19 bardzo dobrze, widać ,że fachowo Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 15:18 jak stara piguła.... Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:28 Włóż go do lodówki. Lodówka to takie białe coś co stoi w kuchni. Tylko, że bez okrągłych drzwiczek ani wysuwanych półek. Czasem może mieć inny kolor niż biały, ale miejmy nadzieję, że twoja jednak jest biała. A potem jak go wyciągniesz i będziesz chciała użyć to pamiętaj, że w przeciwieństwie do elektronicznych nie przykłada się go do czoła ani nie wkłada do ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
sennarzeka Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:31 I pamiętaj! Koniecznie zielonym do góry! Bo w przeciwnym wypadku nie urośnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:31 Korzystając z okazji, mam trochę rtęci w słoiczku,w pokoju w szufladzie. Leży tam ze dwa lata. Jak mogę ją bezpiecznie 'zutylizować"? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:35 Zanieś do apteki. Tak samo jak przeterminowane lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:49 właściwy punkt pomiarowy: krocze. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:03 > właściwy punkt pomiarowy: krocze. A potem będzie miała prokuratora na głowie za molestowanie nieletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:50 > Włóż go do lodówki. Lodówka to takie białe coś co stoi w kuchni. wcale ze ie biale, wcale ze nie biale, nie sciemniaj. Moja jest srebrna - inox tak z amerykanska sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:26 Podgrzej w letniej wodzie tak, by slupki rteci sie poloczyly, nastepnie schlodz w chlodnej (trzymajac wciaz pionowo). Ewentualnie podczas schladzania delikatnie stukaj palcem od DOLU. Czasem trzeba powtorzyc grzanie/chlodzenie kilka razy. Zdrowia zycze! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:16 bestjagodka799 napisała: > Pomóżcie jak STRZEPAĆ TERMOMETR RTĘCIOWY?Młody ma gorączkę termometr elektr fik > suje a ja nie umiem strzepać tego rtęciowego z 38.6 Pomóżcie proszę czy tym met > alowym w dół??? To nie strzepuj. Zmierz i potem odejmi te 38.6 Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 23:43 wisisy mi colę zero Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 00:05 :) po odjęciu, szykujemy worek foliowy, bo denat chiba już sztywny będzie przy takiej temperaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 00:03 ten wątek pobił wszystkie dotychczasowe idiotyzmy w historii foruma, a dopiero 6 stycznia. strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 08:52 Metalowym w górę. W przypadku termometrów rtęciowych grawitacja działa w odwrotną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 10:32 Własnie wymysliłaś rtęciowy napęd grawitacyjny do rakiet :D Odpowiedz Link Zgłoś
generation_p Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 13:11 Ja wiem jak strzepać termometr niertęciowy . :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:27 generation_p napisała: > Ja wiem jak strzepać termometr niertęciowy . :-) no, opowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sandokan-ka Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:01 Kiedyś nie było termometrów el., tylko rtęciowe. Nigdy nie widziałaś jak mama to robi? No chyba że Ty nigdy nie chorowałaś i nie miałaś gorączki :) Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:13 Przynajmniej się dowiedziałem, że są inne termometry niż rtęciowe. Odpowiedz Link Zgłoś