Dodaj do ulubionych

Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy

06.01.11, 19:08
Pomóżcie jak STRZEPAĆ TERMOMETR RTĘCIOWY?Młody ma gorączkę termometr elektr fiksuje a ja nie umiem strzepać tego rtęciowego z 38.6 Pomóżcie proszę czy tym metalowym w dół???
Obserwuj wątek
    • salma75 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:11
      OMG... Normalnie, zbiorniczkiem z rtęcią w dół, tylko nie przypieprz w coś.
    • hipna Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:11
      w dół i mocno potrząśnij-tylko nie uderz w coś
    • maitresse.d.un.francais Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:17
      Młody ma gorączkę termometr elektr fiksuje

A jakby ci tak sfiksował komp, to kogo byś zapytała?

• bestjagodka799 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:23
        Poleciałabym do sąsiadki...Dzięki dziewczyny
        • minasz Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:30
          włoz na moment do chłodnej wody to spadnie
    • kiecha3 w razie zbicia !!! 06.01.11, 19:39
      wilgotną szmatką zbierz kulki w jedną (nie dotykać gołą skórą!!) , zostawić pod szmatką (wilgotną), dzwonić po straż.
      • minasz Re: w razie zbicia !!! 06.01.11, 19:43
        trzeba dzwonic nie tyle po straz a pod specjalna jej komórke od zagrozen chemicznych
        -dlatego własnie wycofali termometry rteciowe do pomiaru temperatury bo dochodziło do smiertelnych zatruc kiła rteciowa
        • fig-ga Re: w razie zbicia !!! 07.01.11, 14:09
          Kila rtęciowa :D
      • nawrotka1 Re: w razie zbicia !!! 06.01.11, 19:53
        kiecha3 napisała:

> wilgotną szmatką zbierz kulki w jedną (nie dotykać gołą skórą!!) , zostawić pod
        > szmatką (wilgotną), dzwonić po straż.
        >

Po policję też. I Elżbietę Jaworowicz. :)
        • kiecha3 Re: w razie zbicia !!! 07.01.11, 15:16
          nawrotka1

TWÓJ KOMENTARZ ANI ŚMIESZNY ANI CELNY....
          jak nie wiesz co robić twoja strata ... i twoich bliskich.. zwłaszcza jak by mieli wysrywać własne jelita...

przy najmniej nie kpij... jeśli choć jedna osoba się dowie co trzeba robić to jest zysk...
    • wacikowa Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 19:49
      Musisz się rozpędzić i kilka razy głową walnąć w ścianę.
      Jakim ty cudem masz dziecko?
      • bestjagodka799 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:04
        Wacikowa jesteś bezczelna!!!
        Młody to mój brat ja osobiście nigdy nie korzystałam sama z termometru rtęciowego bo używam tych elektronicznych...Dlaczego mnie obrażasz???Facet Cię zostawił czy co???
        • wacikowa Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 00:13
          Zostawili młodego pod opieką "niepełnosprawnej-mózgowo"?
          • fig-ga Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:10
            Dostajesz jakąś prmię od każdego chamskiego, obrażającego userów posta?
        • stedo Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 13:45
          uuufff, odetchnęłam że to tylko brat i dziewczę też może wczesna nastolatka;)). W innym przypadku horror. Ale i tak trudno będzie przebić wątek w rankingu idiotyzmów.
      • gr.een Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:09
        :)
        • olylejdi_1 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:13
          A ja strzepuję ruchem nadgarstka, czyli przedramię w dół i do tego kolisty ruch nadgarstkiem :)
          • gr.een Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:19
            bardzo dobrze, widać ,że fachowo
            • kiecha3 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 15:18
              jak stara piguła....
    • berta-live Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:28
      Włóż go do lodówki. Lodówka to takie białe coś co stoi w kuchni. Tylko, że bez okrągłych drzwiczek ani wysuwanych półek. Czasem może mieć inny kolor niż biały, ale miejmy nadzieję, że twoja jednak jest biała. A potem jak go wyciągniesz i będziesz chciała użyć to pamiętaj, że w przeciwieństwie do elektronicznych nie przykłada się go do czoła ani nie wkłada do ucha.
      • sennarzeka Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:31
        I pamiętaj! Koniecznie zielonym do góry! Bo w przeciwnym wypadku nie urośnie :D
      • dziewczyna_rzeznika Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 20:31
        Korzystając z okazji, mam trochę rtęci w słoiczku,w pokoju w szufladzie. Leży tam ze dwa lata.
        Jak mogę ją bezpiecznie 'zutylizować"?
        • menk.a Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:35
          Zanieś do apteki. Tak samo jak przeterminowane lekarstwa.
      • grassant Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:49
        właściwy punkt pomiarowy: krocze.
        • berta-live Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:03
          > właściwy punkt pomiarowy: krocze.

A potem będzie miała prokuratora na głowie za molestowanie nieletnich.
      • soulshunter Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:50
        > Włóż go do lodówki. Lodówka to takie białe coś co stoi w kuchni.
        wcale ze ie biale, wcale ze nie biale, nie sciemniaj. Moja jest srebrna - inox tak z amerykanska sie nazywa.
    • to.niemozliwe Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 21:26
      Podgrzej w letniej wodzie tak, by slupki rteci sie poloczyly, nastepnie schlodz w chlodnej (trzymajac wciaz pionowo).
      Ewentualnie podczas schladzania delikatnie stukaj palcem od DOLU. Czasem trzeba powtorzyc grzanie/chlodzenie kilka razy.
      Zdrowia zycze! :-)
    • bijatyka Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 22:16
      bestjagodka799 napisała:

> Pomóżcie jak STRZEPAĆ TERMOMETR RTĘCIOWY?Młody ma gorączkę termometr elektr fik
      > suje a ja nie umiem strzepać tego rtęciowego z 38.6 Pomóżcie proszę czy tym met
      > alowym w dół???

To nie strzepuj. Zmierz i potem odejmi te 38.6
      • ursyda Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 06.01.11, 23:43
        wisisy mi colę zero
      • six_a Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 00:05
        :) po odjęciu, szykujemy worek foliowy, bo denat chiba już sztywny będzie przy takiej temperaturze.
      • virtual_woman Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 01:30
        :D
    • six_a Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 00:03
      ten wątek pobił wszystkie dotychczasowe idiotyzmy w historii foruma,
      a dopiero 6 stycznia. strach się bać.
    • qw994 Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 08:52
      Metalowym w górę. W przypadku termometrów rtęciowych grawitacja działa w odwrotną stronę.
      • to.niemozliwe Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 10:32
        Własnie wymysliłaś rtęciowy napęd grawitacyjny do rakiet :D
    • generation_p Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 13:11
      Ja wiem jak strzepać termometr niertęciowy . :-)
      • grassant Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:27
        generation_p napisała:

> Ja wiem jak strzepać termometr niertęciowy . :-)

no, opowiadaj.
    • sandokan-ka Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:01
      Kiedyś nie było termometrów el., tylko rtęciowe. Nigdy nie widziałaś jak mama to robi? No chyba że Ty nigdy nie chorowałaś i nie miałaś gorączki :)
    • xolaptop Re: Pomóżcie jak strzepać termometr rtęciowy 07.01.11, 14:13
      Przynajmniej się dowiedziałem, że są inne termometry niż rtęciowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka