Gość: Pysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:00 Kupiłam suszone pomidory w torebce , co można z nich wyczarować. Wiem ,że można kupić takie zalane oliwą, ale do czego sś dobre, czego smak mogą podkreślić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Suszone pomidory 14.10.04, 09:58 Skorzystaj z wyszukiwarki. Bylo sporo watkow; takze z opisem jak mozna zrobic samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: Suszone pomidory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:20 ja mogę się podzielic swoimi patentami (też odkrywam zastosowania tego cuda, które sama zrobiłam, tyle, że moje są w oliwie): - dobra jest sałatka z tymi pomidorami pokrojonymi na kawałeczki - np. sałata, te pomidory i oliwki, może też być boczek - robiłam mięso z nimi - kotlety przekładane całymi i w kawałeczkach do sosu - zapiekane piersi z pomidorami, boczkiem i fetą - drobno pokrojone do ciasta pizzowego - jadłam też (choć to nie ja robiłam) danie w postaci dwóch pomidorków złożonych jak kanapka a w środku obficie wysmarowanych pikantnym serkiem z ziołami. tylko, że one były ewidentnie z oliwy - a, no i jeszcze robiłam zapiekanki-bruschetki z mozarellą i pomidorami suszonymi. zresztą niezapieczone też są rewelacyjne :-) Odpowiedz Link Zgłoś