magazynka 04.01.19, 21:25 Mam dobre, bogate leczo wg mojej wersji - papryki, pomidory, cebula, cukinia, czosnek, pieczarki, podsmażany boczek wędzony i kiełbaska. Jak jecie? Z ryżem czy z makaronem, a może tylko z pieczywem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Leczo 05.01.19, 05:44 Czasami boczrk, czasami kielbasa, czasami jajko na twardo, pieczywo Bez grzybow! Sezon miedzy sierpniem i wczesnym listopadem Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Leczo 05.01.19, 22:18 Z ziemniakami albo z chlebem. Pieczarki zupełnie niepotrzebne, aromat papryki, pomidorów i cebuli je zabija, tak samo jak cukinię. Leczo raczej z pieczonych warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Leczo 09.01.19, 18:28 Moje love robi coś podobnego, ale to raczej ratatouille z podsmażonymi kawałkami mięsa świnki. Czyli cukinia, bakłażan, cebula, pomidory bez skórki, papryki, trochę czosnku. Najpierw przesmaża mięsko drobno pokrojone, potem cebulka i reszta. Na końcu pokrojone pomidory i czosnek przez praskę. Wszystko na oleju z rzepaku. Sól i pieprz. Całkiem, całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Leczo 21.01.19, 16:21 Myślę, że leczo to leczo - to co Madziarzy wymyslili natomiast to co opisujesz na pewno jest bardzo fajne i smaczne ale wg mnie to jakiś ratatuj albo ragout ;-) czasem też robie sobie coś takiego ale bez.mięsa , pzdr A. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Leczo 21.01.19, 17:05 Ratatouille jest zawsze bezmięsna. Leczo owszem z mięsem. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: stwierdziłem to samo 10 dni temu 22.01.19, 07:41 nie, jest też wege leczo. Odpowiedz Link Zgłoś