Gość: giezik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 06:51 ktory widac z okna warszawskiego. Odjazd, roż/czerwień/burgund Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szopen Re: co na sniadanie pod ten kolor? IP: 204.79.89.* 21.10.04, 07:17 Nalesniki z roznymi owocowymi dzemami/przetworami w roznych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: co na sniadanie pod ten kolor? 21.10.04, 07:29 a może bardzo prosto?Piękny czerwony grapefruit z miodem? I tosty z pszennego chleba z masłem i konfiturą pomarańczową... A u mnie pada :( P. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: co na sniadanie pod ten kolor? 21.10.04, 07:35 troche tych barw "zlapala" nalewka z żubrówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: co na sniadanie pod ten kolor? 21.10.04, 07:35 giezik :) jest 7.35 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik no i... 21.10.04, 07:36 widze. Dziecko do szkoly wlasnie sie zbiera, zaraz bedzie sniadanie moje Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: no i... 21.10.04, 07:40 a do śniadanka, kieliszeczek żubrówki w pięknym kolorze? :) chociaż może to jest jakaś metoda na złagodzenie jesiennego smutku :) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: no i... 21.10.04, 07:41 ja sie tylko przygladam. Nalewka do 10.01 ma stac i nie wolno jej ruszyc... o Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: no i... 21.10.04, 07:49 hmm. To zostaje tylko postawić na stole i podziwiać piękne widoki w trakcie śniadania :) Na co się zdecydowałeś? :) A tam zupełnie na marginesie - chętnie bym się obsprawiła w jakąś lekturę na temat kuchni polskiej, szczególnie tej przedwojennej i starszej, myślisz, że jest w ogóle szansa żeby dostać coś takiego w antykwariatach?Przepraszam, że Ci zawracam głowę, ale te Twoje cytaty mi narobiły smaka na więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: no i... 21.10.04, 07:51 no 2 tygodnie temu kupilem wlasnie w antykwariacie "kuchnie staropolską" czekam na zamowione compendium ferculorum wiem od pani w antykwariacie, ze bywaja w duzej liczbie po niemiecku Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: no i... 21.10.04, 07:54 o, to fajnie :) muszę pobuszować u mnie, może też coś ustrzelę :) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli ksiazka dr oetkera 21.10.04, 11:19 mam ksiazke po babci dr Oetkera z 1926 i zapamietalam z niej, ze Biała głowa używa tylko wyroby dr Oetkera i ze niezbedny w kuchni jest aparat do pieczenia czarodziej (po naszemu prodiż) Odpowiedz Link Zgłoś