Dodaj do ulubionych

JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ??????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:22
MAM PUSTKĘ W GŁOWIE, W OGÓLE NAPISZCIE JAK ROBICIE GRZYBOWĄ.
Obserwuj wątek
    • siostraheli Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 13:38
      Poszukaj w watkach sprzed 2-4 dni, bylo sporo.
    • Gość: lomas Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:13
      Polecam grzybki porcini z pietruszką takie w młynku i jeszcze świeżą natkę pietruszki.
    • Gość: landsbergk Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 14:19
      Ja przyprawiam tylko pieprzem i pietruszką, zabielam śmietaną, a do zupy
      wrzucam jeszcze kostkę z kaszy manny - pycha.
      • barba50 Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 14:39
        Czyżbyś mówiła o kaszy ugotowanej na wodzie na gęsto, wylanej na półmisek do
        ostudzenia i pokrojonej w kosteczkę? Toż to smak mojego dzieciństwa! U mnie w
        domu dawało się taką kaszę do prawdziwego, esencjonalnego rosołu. Do dziś
        wspominam, choć nigdy nie robiłam w "dorosłym" życiu. Dlaczego? Nie wiem...
        • Gość: landsbergk Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 14:56
          Tak, to właśnie ta kostka :-)
          To również mój smak w dzieciństwa. Moim zdaniem do grzybowej idealny.
          Ja w ogóle lubię powtarzać różne smaki z dzieciństwa i często dzwonię do Babci
          po poradę...
          • barba50 Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 15:05
            A ja już nie mam do kogo dzwonić...
            • Gość: landsbergk Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 15:09
              U mnie niestety też starsze pokolenie powoli odchodzi do Krainy Wiecznej Uczty :
              (
        • em_es Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 23:13
          No ja myślałam że to moja mama wymyśliła kaszę mannę ugotowaną na gęsto,
          pokrojoną w kostkę i zalaną rosołem :) To był ponoć genialny pomysł na mnie -
          niejadka jakieś 20 pare lat temu :) Do dziś to uwielbiam, też nigdy sama tego
          nie zrobiłam, ale też nigdy nie odmówiłam jak mama zrobiła :) A jaką sensację
          spowodowałam jak mama wysłała mi (za pomocą mojego brata) ową kaszę z rosołem
          do akademika i ja poszłam owe cudo zagrzać w ogólnopiętrowej kuchni :) Jakoś
          nigdy nie pomyślałam żeby to jeść z inną zupą niż rosół, ale chyba spróbuję -
          znaczy ja zrobię zupę a mama kaszę, ja się nie odważę :)

MS
      • Gość: ZOCHA Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:48
        czy możesz napisać jak zrobić te kostki z kaszy manny, chodzi mi o proporcje i
        co robić po ugotowaniu, z góry dziękuję.
        • Gość: Jola Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 07:57
          Wlewasz gęstą kaszę na talerz jak zastygnie kroisz w kostkę i..tyle :)dobre z
          pomidorową.
    • qubraq Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 22:03
      Dziewczyny spróbujcie to zrobić z kaszki krakowskiej czyli gryczanej jest moim
      zdaniem jeszcze smaczniejsze!!!
      Andrzej
      A na Huculszczyźnie to sie to je ale z kaszką kukurydzianą czyli po prostu z
      mamałygą!
    • Gość: giezik estragon - polecam (no txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 06:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka