Gość: ZOCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:22 MAM PUSTKĘ W GŁOWIE, W OGÓLE NAPISZCIE JAK ROBICIE GRZYBOWĄ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostraheli Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 13:38 Poszukaj w watkach sprzed 2-4 dni, bylo sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomas Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:13 Polecam grzybki porcini z pietruszką takie w młynku i jeszcze świeżą natkę pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 14:19 Ja przyprawiam tylko pieprzem i pietruszką, zabielam śmietaną, a do zupy wrzucam jeszcze kostkę z kaszy manny - pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
barba50 Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 14:39 Czyżbyś mówiła o kaszy ugotowanej na wodzie na gęsto, wylanej na półmisek do ostudzenia i pokrojonej w kosteczkę? Toż to smak mojego dzieciństwa! U mnie w domu dawało się taką kaszę do prawdziwego, esencjonalnego rosołu. Do dziś wspominam, choć nigdy nie robiłam w "dorosłym" życiu. Dlaczego? Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 14:56 Tak, to właśnie ta kostka :-) To również mój smak w dzieciństwa. Moim zdaniem do grzybowej idealny. Ja w ogóle lubię powtarzać różne smaki z dzieciństwa i często dzwonię do Babci po poradę... Odpowiedz Link Zgłoś
barba50 Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 15:05 A ja już nie mam do kogo dzwonić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 15:09 U mnie niestety też starsze pokolenie powoli odchodzi do Krainy Wiecznej Uczty : ( Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 23:13 No ja myślałam że to moja mama wymyśliła kaszę mannę ugotowaną na gęsto, pokrojoną w kostkę i zalaną rosołem :) To był ponoć genialny pomysł na mnie - niejadka jakieś 20 pare lat temu :) Do dziś to uwielbiam, też nigdy sama tego nie zrobiłam, ale też nigdy nie odmówiłam jak mama zrobiła :) A jaką sensację spowodowałam jak mama wysłała mi (za pomocą mojego brata) ową kaszę z rosołem do akademika i ja poszłam owe cudo zagrzać w ogólnopiętrowej kuchni :) Jakoś nigdy nie pomyślałam żeby to jeść z inną zupą niż rosół, ale chyba spróbuję - znaczy ja zrobię zupę a mama kaszę, ja się nie odważę :) MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOCHA Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:48 czy możesz napisać jak zrobić te kostki z kaszy manny, chodzi mi o proporcje i co robić po ugotowaniu, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 07:57 Wlewasz gęstą kaszę na talerz jak zastygnie kroisz w kostkę i..tyle :)dobre z pomidorową. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: JAKIE PRZYPRAWY DO GRZYBOWEJ?????? 21.10.04, 22:03 Dziewczyny spróbujcie to zrobić z kaszki krakowskiej czyli gryczanej jest moim zdaniem jeszcze smaczniejsze!!! Andrzej A na Huculszczyźnie to sie to je ale z kaszką kukurydzianą czyli po prostu z mamałygą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik estragon - polecam (no txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 06:25 Odpowiedz Link Zgłoś