Gość: misia IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 23.04.02, 12:00 Proszę o przepis na jakiś krem do tortu bezowego.Boję się trochę bitej śmietany,bo nie wiem,czy potrafię ubić.Moze są jakieś sekrety ,aby dobrze ubić śmietanę do totru.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roseanne krem smietanowy IP: *.sympatico.ca 23.04.02, 15:31 smietana do ubijania MUSI byc SLODKA. Ubijac powoli, dokladac puder pod koniec ubijania - ok 3 lyzki na szklanke smietany. Mozna "wzmocnic" zelatyna. Zelatyna do kremy powinna byc przygotowana w.g normalnych proporcji na opakowaniu i dodana prawie scieta na koniec ubijania. Krem nalezy nakladac od razu po ubiciu, bo po zastygnieciu zelatyny nie da sie nim smarowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: krem smietanowy IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 23.04.02, 16:38 Dzięki za rady.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: krem smietanowy IP: 149.156.28.* 24.04.02, 07:41 śmietana (30-36 %) musi być też bardzo dobrze schłodzona, najlepiej 24 godziny w lodówce, inaczej może ubić się na masło, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beat@poczta.gazeta.pl Re: Tort bezowy. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 14:26 pozwoliłam sobie odkopać ten temat bo mam pewnien problem: czy jedynym sposobem żeby tort się nie roztopił i na dnie nie tworzyła się paćka jest sporządzenie bezpośrednio przed "pochłonięciem"? czy żelatynę rozrobić w mleku czy w wodzie? (nigdy nie robiłam z żelatyną) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Tort bezowy. 16.07.02, 18:38 nie znam sposobu na uratowanie bezy przed rozplynieciem - jedynie szybkie podanie zelatyne rozrobic w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beat@poczta.gazeta.pl Re: Tort bezowy. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 14:27 pozwoliłam sobie odkopać ten temat bo mam pewnien problem: czy jedynym sposobem żeby tort się nie roztopił i na dnie nie tworzyła się paćka jest sporządzenie bezpośrednio przed "pochłonięciem"? czy żelatynę rozrobić w mleku czy w wodzie? (nigdy nie robiłam z żelatyną) Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Tort bezowy. 16.07.02, 22:24 Mnie do bezów najbardziej pasuje krem kawowy. Maślano-jajeczny z dodatkiem naparu z prawdziwej kawy. Ale nie w taki upał. Jak trzeba będzie przepis to poszukam w pamięci pisanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beat Re: Tort bezowy. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 09:46 a pewnie ze przepis sie przyda! Odpowiedz Link Zgłoś