Dodaj do ulubionych

Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc?

03.11.04, 10:54
Spedzam jutro caly dzien w Warszawie,nie znam kompletnie tego miasta,a gdzies
musze sie pozywic.Chcialabym cos zjesc fajnego na obiad.Mozecie mi cos
polecic?Najlepiej blisko centrum.Moze byc zwykly blaszak z zarciem byleby
dobre..moze jakas chinszczyzna...hm..napiszcie mi cos zebym nie umarla zglodu hehe
pozdrawiam
inka
Obserwuj wątek
    • Gość: Qcharzowa Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? IP: *.ryder.krakow.pl 03.11.04, 11:40
      Polecam spacer na Starówkę, a tam knajpkę włoską (tania) Na Prowincji (spytaj o
      lodziarnię, gdzie zawsze jest największa kolejka, i to będzie naprzeciwko).
      Smacznie, duże porcje makaronów, no i tanio - od 18 zł wzwyż.

albo kebab na Krakowskim Przedmieściu, można przysiąść na stołeczku - to jest
      niedaleko Prokuratury w pawilonie , gdzie jest też sklep indyjski.

• Gość: figa Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 11:52
        Starowka- ul.Podwale 23 KAMPANIA PIWNA duzo i tanio
        Centrum - ul. Nowogrodzka 22 TAWERNA U GREKA
        ul. Nowogrodzka 47 LOKANTA (kuchnia turecka)
        ul. Zurawia 6 CAMPANIA DEL SOLE(kuchnia wloska)
        ul. Foksal 10 MEXICAN
        ul. Dobra 17 TOKIO

a jesli bedziesz np. w Galerii Mokotow ul. Wolowska
        lub w nowym centrum handlowym ARKADIA to w srodku takich molochow
        oprocz sklepow roznych jest sporo knajpek i kafejek
        budke uliczna z chinszczyzna b. szczerze odradzam
        milego dnia
    • Gość: p102 Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? IP: *.net-serwis.pl 03.11.04, 11:44
      kebab na marszalkowskiej przy kinie bajka (sa 2 obok siebie w tym po lewej
      zarcie jest ostrzejsze, generalnie oba sa niezle)
    • matania Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? 03.11.04, 11:48
      idź na Żurawią,tam ściana w ścianę jest parę niezłych miejsc z jedzeniem do
      wyboru:włoskim,indyjskim,fusion itd.
      • quba Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? 10.01.15, 12:12
        a polskim?
    • marghe_72 Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? 03.11.04, 15:12
      Kilka dni temu wpadłam na nowa knajpkę - Ginger. Klimaty lekko orientalne..
      troche fusion.
      Smaczne. Oby sie nie popsuło
      Nowy Swiat.. mniej wiecej vis a vis ksiegarni (daniej) Leksykon
    • margala Green Way 03.11.04, 15:29

Jesli ma być tanio, szybko, zdrowo i w Centrum to polecam
      GREEN WAY na ul. Szpitalnej [5 minut od Marszałkowskiej albo Nowego Światu].
      zupa - 3 zł, drugie danie ok. 7 zł.
      • serek.topiony Re: Green Way 03.11.04, 15:34
        A ja raczej polecam "Krokiecika" vis-a-vis (Szpitalna). Stara kultowa knajpka,
        a jedzonko palce lizać.
        • margala Re: Green Way 03.11.04, 15:36
          serek.topiony napisała:

> A ja raczej polecam "Krokiecika" vis-a-vis (Szpitalna). Stara kultowa
          knajpka,
          > a jedzonko palce lizać.

1. "Krokiecik" jest droższy
          2. "Krokiecik" jest na ul. Zgoda
          • monia_77 Re: A bar mleczny? 03.11.04, 15:45
            Na Nowym Swiecie jest bardzo przyzwoity i baaardzo tani bar mleczny, polecam
            ozory w sosie chrzanowym i b.dobre obsmazane nalesniki z jablkami i smietana.

Tak po tym blaszaku wnioskuje ze z kasa krucho, wiec uwazam ze najesz sie takze
            w podziemiach konsumujac zapiekanki lub pizze z Bon Apettit.

No a jesli portfel Ci pozwoli sobie pouzywac to zapraszam na Krucza do knajpy
            Orange, wedlug mojej opini najlepsze salaty w miescie, bardzo duzo skladnikow
            cany 16-18 zl, polecam z watrobka i z tunczykiem, b. dobra jest tez szarlotka
            na cieplo.

• marghe_72 Re: A bar mleczny? 03.11.04, 21:16
              Monia, mozesz napisac coś wiecej o Orange i sałatach?
              Bo ja z uporem maniaka szukam sałat z wkładką (miesną serową itp..) i jakos nie
              mogę znaleźc (tzn mam kilka uluybionych ale szukam dalej :)
              m.
    • szpiczak juz jestem ;-) 04.11.04, 08:20
      Jestem w Warszawie!!! wczoraj wieczorem bylam na kebabie kolo kina
      bajka,okazalo sie ze jest to obok mojego hotelu ;-),dzis dalej bede chodzila
      sladami zarelka ktore zescie mi polecili..pozdrowienia ze stolicy
    • paulinakar Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? 12.08.14, 08:11
      Dobrze zjeść można w restauracji "Bernie" na Rynku Nowego Miasta. Mają świetną kuchnię oraz fajną atmosferę. Ja osobiście mogę polecić sałatki, natomiast mój mąż (jak prawdziwy facet) zajada się golonką. :D Jest tam bardzo przyjemnie, za dobrą cenę można zjeść wyśmienity obiad :)
      • Gość: miu Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? IP: *.fbx.proxad.net 12.08.14, 10:09
        Dziecko, powiedz swoim zleceniodawcom, ze juz nikt sie nie nabiera na DZIADOWSKA KRYPTOREKLAME uprawiana na forach. A "porady" udzielane komus po x-latach od zadania pytatania sa zalosne.

To ze musicie sie reklamowac na forach swiadczy o tym, ,ze knajpa jest pusta, gosc brak, czyli kuchnia pewno bardzo kiepska.
    • positronium Re: Jutro bede w Warszawie-gdzie moge cos zjesc? 15.06.18, 17:16
      Na Kruczej jest świetna knajpka japońska z makaronem - Uki Uki. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka