Gość: m.lenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 12:30 nie_pachnial_brzydko_przy_gotowaniu??? dzieki_z_gory_za_odp pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giezik Re: co_zrobic,zeby_kalafior 05.11.04, 12:34 przyzwyczaic sie, to jedyny sposob [ew. ugotowac wczesniej brukselke ;)] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: co_zrobic,zeby_kalafior IP: *.acn.waw.pl 05.11.04, 12:37 wsadz do garnka, zalej woda i go zaparz..odlej wode...oplucz go pod zimna woda..zalej nowa...znowu zaparz...czynnosc wykonaj 3 raz a potem wlej juz wode wlasciwa z sola i gotuj do wymarzonej miekkosci... Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: co_zrobic,zeby_kalafior 05.11.04, 12:38 Ponoc trzeba dodac odrobine mleka do gotowania, ale nie wiem czy to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.lenka Re: co_zrobic,zeby_kalafior IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 12:40 dzieki musze_wyprobowac_to_mleko M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: co_zrobic,zeby_kalafior IP: *.acn.waw.pl 05.11.04, 12:40 ni bardzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pini1 Re: co_zrobic,zeby_kalafior 05.11.04, 12:45 O Matko, ale mi się zachciało kalfiora. A nie pojadę do sklepu, bo już jestem po piwie. A nogami za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: do pini 05.11.04, 12:54 Mleko się wlewa na wrzątek, przed włożeniem kalafiora. Pomaga, chociaż do końca nic nie zabije zapachu. Poza tym mleko pomaga zachować kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
pini1 Re: do pini 05.11.04, 12:58 No też racja. Ale chyba zadowolę się krupniczkiem, który własnie się gotuje, z mięskiem, grzybkami suszonymi i zieleninką. Co za zapach... Może też komuś narobię ochoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: co_zrobic,zeby_kalafior 05.11.04, 14:59 Hę, ja wrzucam na wodę gruby kawałek razowego chleba, zbiera zapach. Niestety, nie do końca. Może spróbuję tego sposobu z odlewaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aankaa Re: co_zrobic,zeby_kalafior IP: *.crowley.pl 05.11.04, 15:34 dodać łyżkę oleju. Szybciej się gotuje, nie pachnie, nie jest taki suchy Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: co_zrobic,zeby_kalafior 05.11.04, 15:39 ja dodaje do wody troche cukru- calkowicie zapachu nie zabije ale oslabi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: co_zrobic,zeby_kalafior IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.11.04, 20:34 ....a , czy zabił , czy nie zabił ? w każdym razie go ( zapach ) osłabił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzma Re: co_zrobic,zeby_kalafior IP: *.3web.net 05.11.04, 20:57 Poprostu zjesc na surowo :) Pychota :))) Odpowiedz Link Zgłoś