Gość: Qcharzowa IP: *.ryder.krakow.pl 08.11.04, 14:42 Mam usmażone piersi z kurczaka - rozmroziłam dziś dwie na obiadek. Co na nie położyć oprócz sera żółtego i pomidora, zeby było smacznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: co na pierś z kurczaka położyć, żeby urozmaic 08.11.04, 14:53 do cycuszka pasują także: pieczarki lub inne grzybki sos szpinakowy oso z lazura może pomarańcze lub winogrona czy ananas też mogą się komponować jeśli ktoś lubi miesko na słodko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharzowa do Marghot IP: *.ryder.krakow.pl 08.11.04, 14:54 Marghot, na Ciebie to ja już któryś raz mogę liczyć. Dzięki za podpowiedź, akurat mam ananasy w plastrach otwarte. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
basiul Re: DO MARGHOT - PLEASE 08.11.04, 15:06 BARDZO PROSZĘ O PRZEPIS NA SOS SZPINAKOWY I TO COŚ Z LAZURA! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: DO MARGHOT - PLEASE 08.11.04, 15:12 sos szpinakowy to tak bardziej w przenośni. Zamrożony szpinak wrzyć do rądelka lub na patelnię, gdy zacznie puszczać wode dodaj kilka zgniecionych ząbków czosnku. Trzymaj na patelni aż cała woda wyparuje, dodaj żółtko, 1/2 lazura lub fety lub 1/2 szklanki parmezanu. zamieszaj aby ser się dobrze roztopił i rozporwadził, można dodać 1/2 kubka śmeitany 18%. Nadal trzymaj na malym ogniu, dopraw świeżym pieprzem, solą i gałką muszkatołową. A z lazura: 1 kubek śmietany 18% wlej do ganeczka i dodaj kilka ząbków czosnku (zgniecionych), dodaj ok. 100g sera lazur i trzymaj na ogniu do roztopienia sera. Gdy sos będzie zbyt gęsty możesz dodac więcej śmietany. Dopraw świeżym mielonym pieprzem białym oraz natką pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co na pierś z kurczaka położyć, żeby urozmaic 08.11.04, 15:05 Ser, pleśniak pasuje ślicznie. Lekko zapiec do rozpuszczenia, można w mikrofali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: co na pierś z kurczaka położyć, żeby urozmaic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:09 A moze mocno wysmazony boczek w plastrach? I do tego ziolka? Wersja na slodko tez jest pycha, ja czesto podaje kurczaka w brzoskwiniach z puszki a do tego ryz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharzowa do Barbary IP: *.ryder.krakow.pl 08.11.04, 15:13 Dziękuję Basiu. Mogę dziś zaszaleć dzięki podpowiedziom. Wreszcie będzie inaczej niż dotychczas przy kuraku. Odpowiedz Link Zgłoś
flowerek3 Re: kurczok + dodatki :) 08.11.04, 17:25 ja bardzo czesto jadaam ser zółty+ananas. sadze ze plesniaki beda fajnym rozwiazaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
matemi Re: kurczok + dodatki :) 08.11.04, 19:11 Ja BARDZO lubie piers po "IKEOWSKU" czyli z borowkami. Czasem przekrawam wzdluz i wkladam do srodka szynke lub ser i panieruje ale to wszyscy pewnie znaja...:) Odpowiedz Link Zgłoś