Gość: MONIKA IP: *.server.ntli.net 15.11.04, 00:51 NIE ZGADZAM SIE ZTYM PRZEPISEM GDYZ NIE PISZE SIE TAK TYLKO TAK ROAST BEEF ZNACZY PIECZONA WOLOWINA KTORA KUPUJE SIE W KAWALKU I PIECZE A POTEM DOPIERO KROI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasza Re: Rostbef i pudding Yorkshire IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 22.03.05, 13:43 w Yorkshire prawdziwy tradycyjny pudding podaje sie przed daniem glownym, tylko i wylacznie z sosem dopiero potem podaje sie rostbef z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JD Re: Rostbef i pudding Yorkshire IP: *.server.ntli.net 31.03.05, 21:03 Droga Moniko Rostbef to najbardziej prawidlowa spolszczona nazwa ww potrawy. Na Twoim miejscu sprawdzilbym swoja pisownie przed krytykowaniem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Rostbef i pudding Yorkshire 02.04.05, 05:31 Jest rostbef i jest pieczeń wołowa. Bywa, że zależnie od przepisu rozróżnienia czasem się zacierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: millie Re: Rostbef i pudding Yorkshire IP: *.lshtm.ac.uk / *.lshtm.ac.uk 01.04.05, 12:17 a poza tym nigdy w zyciu sie nie obsmaza!!!! jeszcze na masle!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Rostbef i pudding Yorkshire IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 16.05.05, 18:40 ja tam nie wiem - ja obsmazam, na oliwie, przez kilka sekund z kazdej strony, to sie nazywa searing, wtedy mieso wewnatzr zachowuje soki lepiej Odpowiedz Link Zgłoś