qcharzowa 21.12.04, 10:48 Poproszę :) Naszło na rybkę w tym tygodniu. Chodzi mi o taki pieczony filet z łososia, delikatny. Słyszałam, że krótko się go piecze. Macie sprawdzone przepisy? dziękuję Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: przepis na łososia pieczonego 21.12.04, 11:06 Najprosciej pod sloncem :-)) Filety z lososia (mozesz zamarynowac wczesniej - koperek, sol, pieprz, cytryna i w folie..., ale niekoniecznie), ukladasz na folii na blasze, na to wiorki masla (jesli nie marynowalas wczesniej, to i soli pieprz). I do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut. Dźgnij czasem, ale raczej szybko sie piecze. I juz. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: przepis na łososia pieczonego IP: *.kabel.telenet.be 21.12.04, 12:00 Tez tak robie Jeszcze dodaje czosnek ,ewentualnie pora w plastrach i cayen Pieke w micro 5-6 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: przepis na łososia pieczonego IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 12:36 Moja Mama ostatnio wysmarowała takie filety grubą warstwą pesto (tego z bazylią) i zapiekła w folii. Paaalce lizać! Odpowiedz Link Zgłoś
baky A widzisz widzisz! 21.12.04, 12:52 Pesto! Że też na to nie wpadłem... Zrobię! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Trochę techniki i człowiek się... :-) 21.12.04, 13:36 Sprawa techniczna - czy owijacie te ryby folią, czy zostawiacie je odkryte? jak to jest? Dziękuję, Pozdrawiam, NB Odpowiedz Link Zgłoś