jswm 21.12.04, 11:30 Dwa pytania 1. czym pokryć piernik z masą orzechową? 2. czy warto go ponczować rumem czy sobie darować ? z góry dziekuję (masa sobie stygnie na dworze, pokładam w niej duże nadzieje :))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starsza pani Re: do Starszej Pani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:14 Przepraszam ,ze tak pozno ale dopiero skonczylam piec moje pierniki.Moja orzechowa tez stygnie , bede przekladala jutro. 1,pokrywam b.cienka warstwa roztopionej z maslem czekolady gorzkiej.Kiedy jeszcze ciepla polewa dekoruje polowkami orzechow i skorka pomaranczowa. 2,Osobiscie rumu nie polecam ,ten dostepny w sklepach i po przystepnej cenie ma dla mnie nieznosny smak sztucznego olejku,,,, Ja uzylam poczciwej brandy (krupnik wysechl...na dzis) do nawilzenia jednego z wariantow powidlowo , rozano , pomaranczowego.jestem zadowolona z polaczenia. Zycze smakowitej dzialalnosci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jswm Re: do Starszej Pani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:21 dziekuję, też myślałam o polewie czekoladowej tylko nie wiem który przepis wybrać a rum mam porządny i trochę nim posmarowałam :) Odpowiedz Link Zgłoś