grakow 22.12.04, 07:34 robię je dzisiaj po pracy. kupiłam duże opakowania maku - 950 dkg. zastanawiam się, czy to opakowanie starczy na 2 makowce, czy przepis jest tylko na 1. chcę zrobić podwójną ilość ciasta i dać 2 takie puszki. co Wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: florunia Re: MAKOWCE 'BUZIACZKI - PILNE !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 09:28 ja robię jutro :) właśnie zamierzam zrobić dwa z jednej puszki maku, myślę że można zaryzykować. ale tutaj największym autorytetem byłaby autorka przepisu. hop hop odezwij się alanadab!! Odpowiedz Link Zgłoś
morechee Re: MAKOWCE 'BUZIACZKI - PILNE !!!!! 22.12.04, 12:09 W przepisie jest 50 dag - czyli puszka 950 g powinna starczyć na 2 "buziaczki". Tylko co jeśli ktoś lubi baaardzo dużo masy makowej? Też mam dwie puszki po 950g i chę z tego zrobić podwójną porcję ciasta,ale czy masa nie ucieknie przy zawijaniu? Jeśli na dodatek ktoś raz w życiu robił roladę...Hmmm..Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: MAKOWCE 'BUZIACZKI - PILNE !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 13:19 Czy mogę prosić o przepis na makowce buziaczki? To dla mnie bardzo ważna sprawa... Mak w puszkach (masa makowa) już czeka, czas mija a ja nie mam przepisów... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś