Gość: jadzia IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.04, 13:54 kupilam w tesco, bo na forum byl chwalony i powiem wam ze mi nie smakuje, jest za ostry,posmak chrzanu albo za duzo musztardy, wole winiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Twoje prawo :-) 30.12.04, 14:03 jednym smakuje innym nie. Ja uważam majonez kielecki za najlepszy na rynku, ale może dlatego, że jest to majonez, który jadam od dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: ale słoiki to maja w tych Kielcach mało estet 30.12.04, 14:21 Co tam słoik, ważne majonez smaczny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica słoiki jak słoiki 30.12.04, 14:27 nie wiem czy winiar, czy hellmansu są ładniejsze lub bardziej estetyczne? co to znaczy estetyczne w przypadku słoika? wiem, że różnego rodzju dżemy sprzedawane są w fantasyjnych słoiczkach, ale znacznie to wpływa na ich cenę, in - niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: słoiki jak słoiki 30.12.04, 14:34 lunatica napisała: > nie wiem czy winiar, czy hellmansu są ładniejsze lub bardziej estetyczne? > co to znaczy estetyczne w przypadku słoika? > wiem, że różnego rodzju dżemy sprzedawane są w fantasyjnych słoiczkach, ale > znacznie to wpływa na ich cenę, in - niestety :-( mozna by powiedzieć również szklanka jak szklanka, saturator jak saturator, a jednak nie:) www.aiw.cad.pl/sodowa.jpg pozdrawiam-zartowałam sobie trochę, bo jestem z dekoracyjnym winiary:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nancy Re: majonez kielecki 2 IP: 193.111.166.* 30.12.04, 14:29 Bo to kwestia indywidualnego smaku, jedni wolą majonez ostry, pikantny o zdecydowanym smaku i bardziej "musztardowej" konsystencji (to ci "kieleccy"), inni za idealny majonez uważają taki bardziej słodki, delikatny, o kremowej konsystencji (to ci "dekoracyjni"). Ja osobiście też wolę dekoracyjny Winiar, bardziej w smaku przypomina taki ręcznie ukręcony. Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: majonez kielecki 2 30.12.04, 14:43 Ja rozumiem, ze komuś może odpowiadać bardziej smak Winiar. Prosze uprzejmie. Ale rzeczonych Winiar akurat moja wątróbeczka nie toleruje. Za to po Kieleckim - nic a nic, żadnych przypadłości. A i słoiczek akurat mi się podoba. Jak dla mnie jest taki bezpretensjonalny;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: majonez kielecki 2 30.12.04, 15:21 Ale czy był to majonez? Widziałem w sklepie Krem Kielecki - właśnie chrzanowy, nie różnił się niczym odmajonezu - słoik ten sam, nakrętka, etykieta w podobnym stylu. Można było wziąć z samego przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: majonez kielecki 2 IP: *.net 30.12.04, 20:33 Ja zachwalam majonez Kętrzyński,też ostrzejszy od mdłych papek Winiar itp.Jak w Olsztynie otwierali supermarkety to po kilku dniach musieli rozszerzyć asortyment o ten majonez,bo innego nikt nie kupował.Kieleckiego u nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś