paool 27.01.05, 12:45 troche nizaładna........błe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: El Padre Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:48 Ale co? Chcesz ją na obiad czy na deser? Odpowiedz Link Zgłoś
barbamamaa Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 27.01.05, 12:52 Pani T C-B nie jest top-modelką, tylko normalną kobietą, mężatą, dzieciatą, Włoszką z pochodzenia, zna się na kuchni włoskiej i potrafi się tą wiedzą podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 27.01.05, 12:53 wykłada dzieje Włoch i historię włoskiej kuchni na Uniwersytecie Warszawskim i redaguje dział kulinarny w miesięczniku Elle Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 27.01.05, 12:54 poughkeepsie napisała: > wykłada dzieje Włoch i historię włoskiej kuchni na Uniwersytecie Warszawskim dziekuję, bo o to mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 27.01.05, 12:53 ale co? zna sie na kuchni, bo jest Włoszką???? Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 27.01.05, 12:54 zna się na kuchni - kup sobie jej książkę. Jest pełna przepisów i opisów miejsca, z którego pochodzi. Bardzo przyjemnie się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 27.01.05, 12:55 poughkeepsie napisała: > zna się na kuchni - kup sobie jej książkę. Jest pełna przepisów i opisów > miejsca, z którego pochodzi. Bardzo przyjemnie się czyta. kuchnia pachnąca bazylia? czy coś innego - Delitatessy? Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie moja kuchnia pachnąca bazylią - 27.01.05, 12:59 to mam i czytam aktualnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: moja kuchnia pachnąca bazylią - 27.01.05, 13:33 ksiazka w sam taz do poduszki (obmyslajac jutrzejszy obiad :) kilka prostych i jasnych przepisow. na razie wyprobowalam jeden - kolendrowy kurczak kolumba - w nieco okrojonej wersji. bylo kilka powtorek :) Odpowiedz Link Zgłoś
jezowka Re: moja kuchnia pachnąca bazylią - 27.01.05, 13:39 I jeszcze "dziennik toskański", ale przepisów mniej i nie jest już taki dobry, jak pierwsza książka. Jeżówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 14:35 P T.C.B zna sie na kuchni i owszem. Raz,ze jest Włoszką (a nie z pochodzenia Włoszką), ktora kocha tradycję itp - zresztą nazwisko wiele powinno Wam powiedziec.. w Jej zyłach wino płynie i oliwa , nie krew ;-)))) Dwa,ze konczyła rózne różniaste kursy kulinarne trzy, ze musiała sie odnaleźć w Polskiej rzeczywistości kulinarnej - Włoszka w PL. kochająca dobre jedzenie.. brak składników .. wyobraźcie sobie jak musiała kombinować no i rzec z jasna jest wykładowcą. NIe tylko Historii Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? IP: *.it-net.pl 27.01.05, 14:45 Popieram Marghe :-) Osobiscie czuje sympatie do pani Tessy i jej przepisy czesto mnie inspiruja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaryma Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? IP: 195.94.207.* 27.01.05, 15:37 A do tego to jej arystokratyczne pochodzenie...Pałac Capponich we Florencji "zagrał" nawet w "Hannibalu" T.Harrisa... Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 27.01.05, 15:39 to jedna z osob, ktore mialy niesamowity wplyw na moja edukacje kuchenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 15:41 "wiele hałasu o nic" też ma z p. T. co nieco wspólnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
paool : Tessa Capponi - Borawska 27.01.05, 16:01 hm juz wymazałem pytanie ( jak zauważyliście) żeby nie urażać nikogo. Proponuje wiec pomnik Tessy vis a vis delkatesy obsadzony rozmarynem i wyłożony trawertynem? może być? Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Tessa Capponi - Borawska - kto to jest???? 31.01.05, 12:18 paool napisał: > troche nizaładna........błe de guścibus, paool, de guścibus.... Ty tez nie kazdemu sie podobasza Odpowiedz Link Zgłoś