Gość: Inez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:38 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 11:40 dużo podpowiedzi znajdziesz w wątku "co na obiad w środę popielcową" :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek20 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 11:42 Odmroziłem fasolkę po bretońsku własnej produkcji (wiem wiem post ale nie chce mi sie pichcić). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 11:44 Fasola z cebulą czerwona i tunczykiem w oliwie.. na zimno:) Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia1973 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 11:50 dla męza i syna jajka w musztardowym , kartofle , zólta fasolka szparagowa ja i córa śledziek w smietanie taki uczciwy zbeki i kartofle w łupinach pyyyyyyyyyyyycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:53 Ziemniaki faszerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Ziemniaki faszerowane- czym??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 11:51 A ja mam problem z dzisiejszym obiadem,jakoś nie mam pomysłu. Na deser będzie na pewno omlet z pieczonymi jabłkami i cynamonem. Ale brakuje mi głównego dania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga31 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? IP: *.azory.net / *.azory.net 09.02.05, 12:23 dafni jak robisz tego omleta z jablkami ?mozna prosic przepis ?? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Omlet 09.02.05, 14:19 Przepis jest prościutki a omlet pyszny:) Najpier podsmażam na maśle pokrojone w plasterki jabłko z cynamonem. Trzeba smażyć na tyle krótko, zeby się zarumieniło, ale nie rozpadało. 2-3 jajka mieszam (nie potrzebny mikser) z cukrem zwykłym i waniliowym, 2 łyżkami mąki. Wylewam omlet na rozgrzaną patelnię (trzeba koniecznie smażyć go na maśle) i kiedy się zetnie nakładam jabłka, zwijam go na pół i trzymam jeszcze chwilę na patelni. Powinno to trwać nie dłużej niż 5 minut. Podaję z bitą smietaną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga31 Re: Omlet IP: *.azory.net / *.azory.net 09.02.05, 17:04 dafni bardzo bardzo ci dziekuje :)) buziaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 13:23 Makaron z pesto (narzeczony znowu wyjechał ;-( ) Chyba mi się jednak nigdy nie znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 13:25 Hmm... narzeczony, czy potrawa? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 13:42 :-) jedno i drugie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi110 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:55 ogórkowa a na drugie ryba, ziemniaki pieczone i surówka z pekińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? IP: *.zefa.pl 09.02.05, 14:16 tarta szpinakowa Odpowiedz Link Zgłoś
edit_piaf Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 14:34 spaghetti alla putanesca, ale jeszcze nie wiem, co na deser... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHEDiR Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? IP: *.zax.pl 09.02.05, 14:45 Makaron w sosie śmietanowym z brokułami. Normalnie robie jeszcze z kurczakiem ale dzisiaj sobie podaruje i zrobie bez....mniam Odpowiedz Link Zgłoś
narcyza5 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek? 09.02.05, 14:54 też makaron, ale z sosem sardelowo-kaparowym. Na obiad, nie obiadek, bo skrócików nie lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś