mamaimarta 09.02.05, 13:30 Zamierzam zrobic tort tiramisu - poradzcie mi - czy do masy dodac zelatyne zeby nie spłynął po godzinie stania na stole? A moze ktos ma przepis na ten tort? Ja zamierzam zrobic "normalne" tylko przekładane biszkoptem. MiM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mwookash Widziałem... IP: *.man.polbox.pl 09.02.05, 13:43 na zdjęciu ogromne tiramisu w szklanym bądź plastikowym okrągłym wysokim o pionowych ściankach naczyniu. Wyglądało jak tort a no wierzchu udekorowane jadalnymi kwiatkami. Może w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Widziałem... 09.02.05, 13:44 popieram mwookasha coś takiego jak tort Tiramisu; to jakiś wymysł.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaimarta Re: A jednak ktos to nawet jadł... 09.02.05, 13:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=7054289&a=7061614 nie wiem czy wymysł, ale ktos widocznie nawet to jadł ;) wiec pewnie mozna po prostu zrobic krem jak na tiramisu i przełozyc biszkopt problem tylko czy dodac zelatyne czy podawac mocno schłodzone MiM Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: A jednak ktos to nawet jadł... 09.02.05, 14:21 zrobic najnormalniejsze tiramisu' i podac tak jak sufgerował mwookash. Mocno schłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Tort tiramisu IP: *.xs4all.nl 09.02.05, 14:43 biszkopt czekoladowy nasaczony Tia Maria i mocna kawa, na to rozpuszczona biala czekolada, pozniej creme z marscapone wg normalnego przepisu plus wino jakies biale deserowe, na to kakao i gorzka czekolada. ja zawsze daje 1-2 platki zelatyna zaleznie czy robie w lecie czy w zimie Odpowiedz Link Zgłoś