Dodaj do ulubionych

Jaki sos do kopytek???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:43
Podajcie jakis przepis na dobry sos do kopytek. Proszę
Obserwuj wątek
    • Gość: bazylka Re: Jaki sos do kopytek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:51
      najlepiej zrobić gulasz z cebulką - z kopytakmi niebo w gębie
      niektórzy robią z sosem pieczarkowym, ale to nie to, co taki dobrze
      rozgotowany, rozpadający się na pojedyncze mięsne włókna gulasz z mięsnym
      sosem...
      mmm :-)
      • Gość: mamatys1 Re: Jaki sos do kopytek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:54
        Tak jest u mnie zazwyczaj gdy są kopytka, ale chciałam coś odmienić
        • Gość: bazylka Re: Jaki sos do kopytek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:02
          no to mozesz poszaleć i zrobić sos traktując kopytka jak gnochhi (w końcu
          różnią się głównie kształtem)
          możesz zrobić sos serowy ze szczypiorkiem
          albo potrawkę warzywną i wymieszać ja z kopytkami (coś w klimacie leczo z
          kluskami kładzionymi)
          ja robiłam kluski sląskie z sosem grzybowym i z parmezanem w sezonie grzybowym -
          dobre było i kopytka też by się sprawdziły w tej roli
      • qcharzowa Re: Jaki sos do kopytek??? 16.02.05, 13:02
        zajrzyj na stronę gotowanie.x3m.pl/index.php?dzial=6&litera=all tutaj
        cała masa sosów, być może coś wybierzesz. Z kopytkami zawsze kojarzył się sos
        gulaszowy, ale myślę że grzybowy, czy cebulowy również będą pasowały. Do tego
        surówka: ogórki kiszone w kostkę + cebula w kostkę + ciut oliwy lub oleju.
        Rewelacja do kopytek.
    • saiss Re: Jaki sos do kopytek??? 16.02.05, 13:23
      Ja robię tak: wrzucam na patelnię mielone mięso i smażę, po czym dosypuję
      przyprawy, sól, pieprz itp. I kiedy mięso nie jest już surowe, dolewam sok
      pomidorowy, taki z kartonu. Jak nabierze całość konsystencji, która się obie
      spodoba, spróbuj, dopraw ewentualnie i fru na kopytka.
      Jemy to ( w sezonie) z sałatą + rodzkiewki, ogórek świeży i kiszony + smietana.
      Eh.
      Pozdrawiam!
    • pelengajew Re: Jaki sos do kopytek??? 16.02.05, 13:25
      A może ze skwarkami po prostu? Wiem, chociaż w sztuce kulinarnej uczony nie
      jestem, że to co prawda nie jest sos, ale jak dla mnie pycha!
      Pozdr.
      • default Re: popieram skwarki! 16.02.05, 13:41
        A nawet niekoniecznie od razu takie "rasowe" skwarki ze słoniny. Ja ostatnio
        podsmażyłam pokrojony w kosteczkę wędzony boczek razem z usiekaną drobno
        cebulką, jak się ładnie zrumieniło to dorzuciłam ugotowane kopytka, posypałam
        trochę solą i pieprzem i przysmażyłam razem - było pysznościowe, a super proste
        i tanie danko. Do tego domowe kiszone ogóraski.
      • Gość: madzioreczek Re: Jaki sos do kopytek???-skwarki z boczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:04
        dla mnie najpyszniejsze na świecie i do tego kwaszona kapusta. Jak nic gotuję
        dziś ziemniaki i kopytka będą na jutrzejszy obiad. Mniam!!!
    • monia_77 Oliwa dziewica + bazylia, poelcam tez do śląskich. 16.02.05, 13:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka