dorota20w 21.02.05, 01:17 Jaka jest wasza ulubiona? Sypana czy rozpuszczalna? Jaką kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczkaa Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 09:24 ja popijam Melitta Cafe Auslese, kupowaną w Niemczech. Polskie są dla mnie za kwaśne...to w ekspresie,a czasem w biegu rozpuszczalka, ale to rzadko i nie mam jednego typu, na razie próbuje różne,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli.oliana Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.itpp.pl 21.02.05, 09:39 Narazie muszę pić bezkofeinową ze względu na mojego bobaska,więc wybrałam KIMBO. Zapach oszałamiający. Właśnie idę ją zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.chello.pl 21.02.05, 10:35 Ja pije nieprzytomne ilosci kawy, dlatego, z konieczności, raz prawdziwą a raz bezkofeinową Bardzo proszę, powiedz, gdzie sie kupuje kawę KIMBO, bo ja jej nie zauważyłam, a chętnie spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli.oliana Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.itpp.pl 21.02.05, 12:57 Kimbo kupiłam w Leclercu w Warszawie.Kosztuje około 19PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.devs.futuro.pl 21.02.05, 09:55 a najbardziej lubię MK Cafe Premium, sypaną, rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
peter44 Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 10:26 Ja kupuję "el bosque" lub "bohil" firmy "Smak Wolności" To ekologiczna, naturalna kawa z Meksyku, bez chemii, za to o przyjemnym delikatnym aromacie. Polecam! W Krakowie można ją kupić w nowym sklepie ze zdrową żywnością przy ul Miłkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 12:00 normalną (w sensie nierozpuszczalną). Głównie Tchibo granatową lub niebieską, lavazzę crema (bo nie mam ekspresu ciśnieniowego, a espresso z dzbanka jest nieciekawe), czasem Idee, a czasem po prostu coś, czego jeszcze nie znam. Czasem coś na wagę, ale wtedy pytam ekspedientki co poleca. rozpuszczalnej z zasady nie pijam, jeśli już nie da się inaczej to nesca gold albo nesca espresso. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 12:26 Najchętniej kupuję w sklepach z kawą lavazzę (różne), ale ziarnistą. Tyle, że rzadko, bo droga (moja ulubiona np. 250 zł za kilo). A lavazzę dlatego, że najbardziej lubię z ekspresu ciśnieniowego, a nic się tak nie nadaje, jak lavazza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troojka Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 12:47 Jak z ekspresu to Jacobs zielony (kupowany pod Hala Mirowska w wawie u pana, ktory przywozi je z Niemiec, bo te na polski rynek bardziej kwasne sa), a rozpuszczalna to Marago Astry - pychota. Wieczorkiem Enrilo, figowa zbozowa, tez niezla. pozdr. troojka Odpowiedz Link Zgłoś
nina321 Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 12:52 Ja wprawdzie kawy nie piję .Ale kupuję Mężowi i gościom mieloną Lavazza Blue( w Ikea) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 12:52 Rozpuszczalnej mówię stanowcze NIE. Kawy sypane lub w ziarnach: Lavazza d'Oro, Lilly, Cantata biała Astry, Astra Excellence. Kawa zbożowa Anatol :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP chcemy: Lilly, a kupujemy: Lavazza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:24 Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 16:10 Z ekspresu - Markus Gold (kupowana w Aldim w Niemczech), dla mnie bije wszystkie Jacobsy, Tchibo, Dallmayry itp. Czasem rozpuszczalna - niebieskie Tchibo Mild, ale to raczej taki napój kawowy - pół na pół z mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 16:23 Przeważnie zaopatruję się w "Pożegnaniu z Afryką" (ale nie w kawy "smakowe"), a poza tym przywożę różne niedostępne u nas kawy z tzw. zagranicy, jeśli nadarzy się taka okazja. Odpowiedz Link Zgłoś
dagab3 Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 16:27 rozpuszczalna, Jacobs Kronung Gold (czasem zielony) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: Jaką kawę kupujecie? 21.02.05, 22:37 A czy piliście jakieś kawy Astry? Nie są kwaśne? Ostatnio widziałam nawet Astry co sie nazywała niskodrażniąca. Piliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troojka Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:44 Wyprobowalismy kilka rodzajow Astry i musze przyznac, ze naprawde sa dobre i co rzadkie- bardzo zgodne w smaku z opisem, jak pisza mocna i pobudzajaca, to taka jest, jak pisza lekko kwaskowata to tez tak jest. Nie jest tez tania, wiec wydaje mi sie ze to tez moze swiadczyc o jakosci. polecam Astre Marago! t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.ghnet.pl 22.02.05, 12:47 Zdecydowanie Illy jeśli jest dostępna i mogę ( tzw. pieniądze) na 2. kimbo lub lavazza, a na 3 dawno sprawdzona, a blisko leżąca palarnia kawy ( Kraków )i tam peruwiańska bądź kolumbijska w cenie za 250 gr 8.30 do 10 zł. Bez porównania cenowo i smakowo z dostępnymi na rynku kwasieluchami. A swoją drogą to dlaczego nasz rynek tak strasznie zdominowały kawy firm niemieckich? pomijając włoskie, u nas dużo droższe niż we Włoszech i chyba też w innych częściach Europy (np.: Belgia, Francja)... Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Jaką kawę kupujecie? 22.02.05, 12:56 W "Pożegnaniu z Afryką" sie zaopatruje w rozne kawy ze smakowych podpasowala mi jedynie Irish bo pieknie pachnie whiskey. Kupuje kawe ziarnista mocno palona i w domu robie ja w kafetierce na wiele sposobow. Z cieplym mlekiem, mrozona, z ubitym mlekiem, z syropami smakowymi (mam migdalowy obecnie). Bardzo lubie aromat kawy i od dziecka wiedzialam ze bede kawoszem, potrafilam stac godzinami z nosem w barku, gdzie rodzice trzymali pachnaca kawe i kakao i wciagac ten zapach ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: Jaką kawę kupujecie? 23.02.05, 11:16 kupowałam Tchibo żółte Family, ale ostatnio coś sie im popsuła, strasznie jest kwaśna, nie uważacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewma Jacobs Kronung lub Melitta Harmonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: Jaką kawę kupujecie? 23.02.05, 14:47 Lavazza, Illy, Davidoff. Nigdy nie kupuję rozpuszczalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocztufka Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:01 w Palarni Kawy przy ul. Karmelickiej w Krakowie; ziarniste - duzy wybór, przystępne ceny; ja wybieram Arabicę Etiopię a ze smakowych waniliową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa66 Re: Jaką kawę kupujecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 21:32 Davidoff jasny-rozpuszczalna i prawdziwa. obie pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: Jaką kawę kupujecie? 13.03.05, 22:07 Właściwie to nie pijam kawy :) Ale czasami, w kawiarni, dam się skusić na espresso illy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiTTy.DK Re: Jaką kawę kupujecie? IP: 212.130.112.* 14.03.05, 11:17 'Cafe Noir' Merrild'a Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Jaką kawę kupujecie? 14.03.05, 13:17 dorota20w napisała: > Jaka jest wasza ulubiona? Sypana czy rozpuszczalna? Ani jedna ani druga. Kupuję tylko ziarnistą. Ostatnio Astrę, ale ciężko ją kupić. Często kupuję też Wosebę Arabica, ale jakość różna. Odpowiedz Link Zgłoś