Dodaj do ulubionych

co kupujecje w Tesco?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:59
Robię listę zakupów do Tesco na piątek.proszę podpowiedzcie co kupujecie w
Tesco ze spożywki.Ineresuje mnie jakie np.makarony są dobre,oliwa,będę
wdzięczna za sugestie.To będą pierwsze moje większe zakupy.Chciałabym za dużo
nie wydać izrobić zakupy na dwa tygodnie.aż się boję,bo to wciąga .Nie jestem
pewna tylko jakości produktów z takich marketów .ale chcę zrobic zapas iżeby
oszczędnie.Będę Wam bardzo wdzięczna.Serdecznie wszystkich pozdrawiam i
proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Draven Re: co kupujecje w Tesco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:13
      Co do jakości obawiać się nie musisz-większość produktów "tesco" wytwarzają
      marki znane na polskim rynku. Np. herbaty "tesco" produkuje Posti, proszki do
      pieczenia Gellwe...wystarczy spojrzeć na etykietkę i zobaczyć producenta....
    • jarek_zielona_pietruszka Re: co kupujecje w Tesco? 23.02.05, 21:24
      ja kupiłem puszkę młodych ziemniaków i nie polecam ich nikomu po pierwsze ze
      względu na cenę a po drugie ze względu na smak. poza tym kupuję tam tylko piwo i
      wino(ale tylko wtedy gdy tam jestem, a jestem ok 1 raz w miesiącu).
      Warzyw,owoców,mięsa,serów i nabiału,ryb,mrożonek,pieczywa,wędlin nie kupuję.
      Kupuję jeszcze karmę dla bezdomnych zwierząt. ceny są dumpingowe (dużo niższe
      niż w najtańszych polskich hurtowniach). ostatnio zostawiłem tam ok 90zł i
      uważam, że za dużo.
    • siostraheli Re: co kupujecje w Tesco? 23.02.05, 21:27
      ja kupuje prawie wszystko, bo to moj najblizszy sklep. Wlasnie wrocilam z
      zakupow. Ciekawostka bylo 0,5 kg limonek za 1,90 zł. Tesco nie jest zadna
      rewelacja, ani jesli chodzi o ceny, ani o zaopatrzenie. Denerwuje mnie dosc
      marny wybor herbat, ale generalnie jest okej. W dosc dobrych cenach sa miesa,
      sery dosc drogie w porownaniu do innych sieci, dosc tanie warzywa i owoce, ryby
      drogie i kiepskie, sporo przypraw i sosow, dla milosnikow kuchni
      miedzynarodowej - sporo dodatkow, sosow, przypraw, oliwy, octy itp. Makaronow
      sporo, takze wloskich. W sumie w miare niezla srednia. Aktualnie w sprzedazy
      pataty jako nowosc.
      • smolkowicz_a Re: co kupujecje w Tesco? 23.02.05, 22:49
        Widziałam cudne krewetki i malutie i bardzo duże, wyglądały smakowicie.
        • Gość: Majka Re: co kupujecje w Tesco? IP: *.net176.adsl.community.co.uk 23.02.05, 23:06
          I pomyslec, ze tu w Anglii zakupy w Tesco robi tabuny ludzi...
          • Gość: zorientowana Re: co kupujecje w Tesco? IP: 213.17.230.* 24.02.05, 09:17
            Tak, tysiące robią te zakupy, ale... To co leży na półkach zagranicznych
            hipermarketów w ich ojczyznach i to co leży w Polsce - są to dwie zupełnie
            różne sprawy.
            Wina leży nie tylko w hipermarketach. One się po prostu szybciutko dostosowują
            do poziomu wymagań klienta. A ten w Polsce nie dość, że niezbyt wybredny, to na
            dodatek znacznie (średnio biorąc) biedniejszy. Jeszcze dwa pokolenia i pewnie
            wszystko będzie w porządku:)
    • apolka Re: co kupujecje w Tesco? 24.02.05, 09:19
      odradzam towary "tesco", kiedyś kupiłam "oregano" - cudzysłów wysoce wskazany,
      bo w środku jakieś siano było, co mnie podkusiło do dziś nie wiem, bo w jakimś
      szczególnym dole finansowym nie byłam ...
    • margala sok 24.02.05, 09:19
      polecam tani [1,39za litr] a dobry sok marchwiowo-bananowo-jabłkowy sprzedawany
      pod nazwą TESCO.
      • mnkra Re: sok 24.02.05, 10:10
        Potwierdzam soki marchwiowe smaczne,Pzyprawy w opakowaniu tesco,bardzo
        kiepskielepiej nie kupowac,w tesco w Krakowie na ul.Kapelanka smaczne sa
        produkty z grilla np golonka czy kurczak z rozna.Mieso,drob,wedliny, duzy wybor
        i w dobrych cenach Natomiast bardzo maly jest wybor konserw/maly asortyment i
        tylko paru producentow/ Podobnie jest z chemiaz dzialem papierniczym.Pod tym
        wzgledem wiekszy asortyment posiada carrefour/tam sa chociazby rozne
        odplamiacze np.dr beckmann/
    • Gość: ola Re: co kupujecje w Tesco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:54
      napiszcie na jakie makarony zwrócićuwagę/firmy/,a czy oliwa z oliwek tesko-
      extravirgine jest dobra.no iprzyprawy mnie interesują czy tylko Kamis,ryż-ale
      jaki najlepszy,co jeszcze polecacie?dzięki zaa podpowiedzi
      • em_es przyprawy Kamisa, niekoniecznie z Tesco 24.02.05, 11:09
        Moim zdaniem przyprawy Kamisa bardzo się ostatnio popsuły, przestałam je
        kupować po nabyciu zmielonego siana sprzedawanego pod nazwą bazylia czy inne
        oregano. I nieziemsko mnie to wkurzyło, bo Kamis drogi, więc można by się
        spodziewać jakości, tak było do niedawna, teraz tylko cena została. Jeszcze
        żeby mi się to raz trafiło, to ujdzie, ale nacięłam się kilka razy. Natomiast
        mile mnie zaskoczyły przyprawy Prymat, kilka już kupiłam i były dobrej jakości,
        a znacznie tańsze - obawiam się, że też do czasu...
        • siostraheli Re: przyprawy Kamisa, niekoniecznie z Tesco 24.02.05, 11:37
          zawsze jeszcze pozostaja Kotanyi, ktorych w Tesco jest akurat pelny wybor.
          • mnkra Re: przyprawy Kamisa, niekoniecznie z Tesco 24.02.05, 12:08
            Dobre byly przyprawy "ducros' ale po nich mnie pozostala polka z
            fakomikami,szkoda.
      • Gość: ola Re: co kupujecje w Tesco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:34
        a makarony i oliwy?
        • mojave Re: co kupujecje w Tesco? 24.02.05, 13:36
          makaron rurki w takim zielonym opakowaniu, pod marka tesco, jest bardzo dobry.
        • siostraheli Re: co kupujecje w Tesco? 24.02.05, 14:09
          akurat i makaronow i oliwy jest sporo, roznych firm i w roznych cenach, od
          najtanszych pod marka Tesco do calkiem przyzwoitych wloskich.
    • Gość: ola Re: co kupujecje w Tesco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 21:03
    • opiumm Re: co kupujecje w Tesco? 24.02.05, 21:42
      Rodzynki królewskie. W różowym opakowaniu z napisem Tesco. Na tą chwilę
      najlepsze jakie jadłam.
      K.
    • dorota20w Re: co kupujecje w Tesco? 24.02.05, 22:08
      ostatnio w tamtym tygodniu bylam w tesco okazyjnie i kupilam:
      oliwki w foli za 1,20
      herbate z lipy Belin za 2,70
      miete Posti za 1,10
      Rumianek Belin za 1,70 chyba
      platki na mlekao takie z preparowanej pszenicy w polewie czekoladowej , za
      1,80 - bardzo smaczne byly
      kawe Ellit Fort za 3 zl - dobra
      kadzidelka indyjskie o zapachu honey za 2 zl - rewelacyjne

i chyba tyle
      polecam jeszcze z tesco owocowe herbaty z Belina - to moje ulubione
    • Gość: renia334 Re: co kupujecje w Tesco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:14
      Ja kupuję makaron Primo Gusto.Cena bardzo przyzwoita a jest naprawde bardzo
      smaczny
    • Gość: ola Re: co kupujecje w Tesco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:50
      muszę sie pochwalic .kupowałam z ołówkiem/dosłownie-pełna kontrola/ kupiłam
      dużo niedrogo i potrzebnych rzeczy.dzięki wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka