Gość: Runcajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 22:29 Jak przyzadzic zupki chinskie ale jakos inaczej ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lezka_z_posen Re: Zupki chinskie 23.02.05, 22:37 zupka chińska to ostateczność w obliczu totalnego braku czasu,kiedy zjeść trzeba. ja te warianty rosołowe chrzczę cytryną.Mąż dodaje kostke knorra,ale nie polecam takiego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Zupki chinskie 23.02.05, 22:44 mój kolega z pracy ciągle je zajada, różne ale ostatnio gustuje w tych amino. doradziłem mu aby najpierw przyrządził je w małej ilości wody a później dolał soku np pomidorowy czy warzywny.zagustował w tarczynie tym bardzo pikantnym. cóź o gustach trudno dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Zupki chinskie 23.02.05, 23:20 Ostatnio na FK pojawiły się nawet przepisy na sałatkę z " chinszczyzny " , też taki mam , nigdy niesprawdzony 2 łagodne zupy chińskie 2 ostre " " 3 papryki 1 puszka kukurydzy 2 ogorki konserwowe dużo majonezu Makaron pokruszyć , dodać przyprawy suche / te z zupek , bez tych oleistych / zalać wrzątkiem , odlać , dodać pokrojoną paprykę , ogorki , kukurydzę , wstawić do lodówki , przed podaniem dodać majonezu nie żałując go. Przepis znalazłam w moich starych notatkach jako " sałatka orientalna " :D Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Zupki chinskie - prosze objasnic 23.02.05, 23:34 Czy te "zupki chinskie" to takie zupki z makaronem w pudelkach lub torebkach co to tylko goraca wode dodac i presto!? Innymi slowy japonski ramen jak te tutaj? web-japan.org/kidsweb/cook/feature/ramen_gl.html Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Zupki chinskie - prosze objasnic 23.02.05, 23:36 Tak Ampolionie,to właśnie takie zupki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Zupki chinskie - prosze objasnic 24.02.05, 00:16 Понял, ponial, thanks! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Zupki chinskie IP: *.access.telenet.be 23.02.05, 23:44 Zupki chinskie to dla mnie wcale nie koniecznosc ale przyjemnosc wiec przygotowuje je starannie Najlepiej lubie z krewetek i kaczki (oryginaly) z makaronem takim troche zrumienionym bo niektore sa blade i paskudne Jesli zupka ma byc na kaca to w przeddzien zagotowuje szyjke z kurczaka , marchewke i czerwona papryke oraz chilli Nazajutrz najpierw wrzucam makaron , gotuje , w miedzyczasie praze cebulke i na sam koniec wsypuje "smaki" z torebek (smak ulega zmianie jesli sie za dlugo gotuje) Do tego dodatki : kielki sojowe(do kaczki nie daje bo zabija smak kaczki) , mrozony groszek , kukurydze jak mam , czasem kwasna chinska kapuste ,sos sojowy , prazona cebulke i czosnek a czasem wczesniej kroje pieczarke Po wyjeciu na miseczke dodaje natke , zielone paseczki pora i lupki zielonego groszku Zupa - niebo w gebie ! Na kaca i na przeziebienie niech zyja chinskie zupki ! No i czasem robie tez wlasne (wietnamskie) na wolowej kostce knorra i kurzej nodze z makaronem sojowym i roznymi dodatkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 przypominam IP: 202.172.58.* 24.02.05, 05:35 surowe jajko dodac wbic do miski z sucha kluska zastanowic sie nad plasterkiem spamu wsypac opilki z torebek zalac wrzatkiem zakryc odkryc dodac prazone kwadraty wodorostow miec pod reka miseczke lekkiego sosu sojowego z poszatkownym swiezym czili pomaga nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Zupki chinskie IP: *.crowley.pl 24.02.05, 10:07 Pisałam: 1. Do chińskiej zupki dodać: trochę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietany, dużo natki pietruszki, sezam i pestki słonecznika (prażone lub nie). 2. Inna wariacja to starty żółty ser - tylko nalezy uważać, żeby się z niego gula nie zrobiła :D 3. Można też dodać kiszony ogórek - i mamy ogórkową ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Zupki chinskie IP: *.crowley.pl 24.02.05, 10:09 Aha, można też podsmażyć cebulkę i kiełbasę i dodac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidzia Re: Zupki chinskie IP: 217.17.35.* 24.02.05, 15:37 A mój mąż do ostrej dodaje czosnek, łyżeczkę masła (malusią) i ....oregano i wiecie co?pyszniutkie!!!Aha zupka musi być vifon Odpowiedz Link Zgłoś