Dodaj do ulubionych

Czy nie denerwują was reorganizacje w marketach?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:02
Byłam w ostatni piatek w Auchan na planowanych zakupach. A tam wszystko
poprzestawiane. Reorganizacja na całego. Trudno nawet bylo wskazać produkty,
które nie zostały przeniesione. Miotałam sie po całym sklepie wściekła jak
osa. Połowy produktów nie kupiłam, bo nie mogłam ich znaleźć. Ponieważ robię
takie wieksze zakupy co 2 tygodnie i to już od kilku lat w tym samym sklepie,
to takie generalne przestawianie produktów strasznie mnie denerwuje. Staram
się szybko załatwić zakupy i mieć to z głowy. Dziwę się,że market wogóle sie
tym nie przejmuje, że ludzie chodzą wściekli. Mnie to tak wzburzyło, że na
razie to juz tam nie pojadę.
Czy wy też tak macie?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Czy nie denerwują was reorganizacje w marketa 24.02.05, 09:07
      ja byłem tam raz ostatnio jakieś dwa lata temu, więc nie zauważyłem. nie kupuję
      w marketach. nie będę ż..w dorabiać. a wolę dobre i świerze produkty z polskiego
      bazaru. i nie mam problemu, że coś poprzestawiali
      • cynamoon6 Re: Czy nie denerwują was reorganizacje w marketa 24.02.05, 09:10
        To czesc strategii marketingowej, ta reorganizacja.
        Przekladaja, zebysmy szukajac i bladzac wlozyli wiecej przypadkowo napotkanych
        "rzeczy koniecznie potrzebnych" ;-)
        • cynamoon6 Re: Czy nie denerwują was reorganizacje w marketa 24.02.05, 09:17
          • cynamoon6 Re: Czy nie denerwują was reorganizacje w marketa 24.02.05, 09:18
            wlozyli do koszyka, oczywiscie.
    • dziuunia Denerwują 24.02.05, 09:12
      Czy przypadkiem chodzi o Auchan w Gdańsku?Czy tez w całej Polsce trwa taka
      reorganizacja?I to trwa już chyba 3 tydzień i faktycznie nie mozna niczego
      znaleźć,mało tego większości artykułów po prostu nie ma,są puste półki albo
      jakies resztki.
      A to pewnie wszystko w trosce o klienta :/
      • Gość: Opty Re: Denerwują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:24
        Tak, w Gdańsku.
        Horror!
        • Gość: szopen Powod i ciekawostka IP: 206.73.209.* 24.02.05, 10:48
          Powody takich zmian w supermarketach:
          - przeglad "listing fees" od producentow ci ktorzy mniej placa maja towar
          przenoszony na gorsze polki.
          - przeglad sprzedazy i zachowania sie kilentow, towary na ktorych jest
          najwiekszy zysk ida na lepsze polki, towary bardzo dobrze sie sprzedajace sa
          ukldane w takich miejscach by zaciagnac klientow ich okolice a tam czesto sa te
          mniej chodliwe

itd itd,

Chodzi o pieniadze i obrot wiec to jest calkiem skomplikowana i nie bezmyslna
          operacja.

A ciekawostka:

Pare dni temu ogladalem program BBC na temat rozmaitych osobowosci.
          Okazalo sie ze sa ludzie ktorzy sie bardzo takim przestawianiem polek denerwuja
          i sa tacy ktorzy nawet tego nie zauwazaja.
          To czy cie to denerwuje czy nie jest jednym z pytam testow osobowosci
          (personality tests).
          • Gość: Opty Re: Powod i ciekawostka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:57
            Szkoda, że nie przeprowadzili tego testu zaraz w sklepie. Według mojej oceny
            wielu ludzi latało jak ja i mamrotalo cos pod nosem. Ciekawi mnie, czy jestem w
            mniejszości?
            Denerwuje mnie, że te "usprawnienia " dotyczą tylko sklepu (ich wygodzie to
            służy). Klientów mają za nic. Mnie juz tam nie zobaczą. Howgh!
            • invicta1 Re: Powod i ciekawostka 24.02.05, 11:06
              Geant Osowa robi to samo-mam ochote bić pierwszego napotkanego pracownika!
              • dziuunia Re: Powod i ciekawostka 24.02.05, 11:13
                To już nie pierwszy raz tak się dzieje.Przecież takie reorganizacje są chyba
                raz do roku w każdym supermarkecie z powodów o których pisał Szopen.Ale w
                Auchan wyjątkowo długo to trwa i IMHO nie powinno być tak,że wielu towarów nie
                ma bo przestawiają półki,i to nie są towary niszowe tylko popularne i
                reklamowane(np.płatki Nesquick).Denerwuje mnie ten bałagan i brak
                organizacji,odczytuję to jako brak poszanowania klienta.Konsumenci w Polsce nie
                są jeszcze tak zorganizowani żeby sklepy odczuły wyraźnie ich brak.Nie przyjdą
                już więcej ci co się zdenerwowali ale będą następni i kierownictwu takiego
                Auchana czy Geanta nie zależy po prostu.
    • marghot Re: Czy nie denerwują was reorganizacje w marketa 24.02.05, 11:09
      Strrasznie mnie denerwują. Całe szczęście, jak na razie mnie to nie spotkało w
      P&P :) Choc pamiętam czasy, gdy miałam Jumbo pod nosem, takie zmiany wprawiały
      mnie we wściekłość.
    • Gość: sagita_74 Denerwuje to mało powiedziane! IP: 195.150.225.* 24.02.05, 12:03
      Albo jeszcze coś, z moich obserwacji wynika, ze złapanie kogoś z obsługi sklepu
      graniczy po prostu z cudem. jak sie zahaczy jakąś osobę w kitelku, to okazuje
      się zazwyczaj, ze albo mercz albo hostessa. Zazwyczaj burczy, że ona tu nie
      pracuje, nic nie wie, w ogóle ślepa i głucha. Kilka razy zobaczyłam
      przemykającą w pędzie osobę z obsługi, kiedy leciałam za nią to wściekle w
      półobrocie mi rzuciła, że nie teraz!!! ZARAZ!!! Na stoiskach zazwyczaj odsyłają
      do działu obsługi, który - tak sie złośliwie zawsze składa - jest dokładnie pół
      kilometra od mojego wypchanego wózka i wrzeszczącego w nim potomka. Nawet jak
      tam docieram spocona i wściekła, przepcham się przez kolejkę, to okazuje sie,
      ze pożądany towar lezy tam, skąd właśnie przybywam. mam ochotę bić kogo
      popadnie. A w ogóle jakoś ta obsługa zazwyczaj wrogo nastawiona, nie sądzicie?
      Kiedy zorientowałam się w kasie, że uprawiają (Real, Tesco, Kerfur) proceder
      nacinania klienta na różnicę w cenach na półce i w koszyku, to zawsze
      sprzedawca każe mi się zwijać szybko i wyjaśniać w obsłudze. TO NIE JEGO WINA
      PRZECIEŻ! CZEGO JA CHCĘ??? WYNOCHA! Słowa "przepraszam" nie usłyszałam nigdy.
      No, ale mnie poniosło...
      Unikam superów, targowiska mam dwa na trasie zakupowej.
      S
      • jollka2 Re: Denerwuje to mało powiedziane! 24.02.05, 13:10
        co do obsługi
        Dorabialam na studiach raz jeden w Geant jako hostessa i mialam czas na
        obserwacje obsługi. Ci ludzie tak zapieprzają, że nie dziwię się, że latają
        nerwowi. A nie widac ich, bo jest ich tak mało, jak się tylko da. Szczerze
        mowiąc, klient i podejście do niego nie jest ich "obowiązkiem". To broszka
        róznych mądrali, którzy też dla naszego "dobra" zarządzają przemeblowania.
        Miejmy litośc dla ludzi, ktorzy zarabiają 600 zł na zmiany i są przepracowani.
        • Gość: Opty Re: Denerwuje to mało powiedziane! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:06
          Już za późno, dwóch dopadłam przy wyładowywaniu towaru. Byli trochę zakłopotani
          moim atakiem, więc spuściłam z tonu. Personel "wyższego szczebla" wsiąkł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka