Gość: asia IP: *.kolonianet.pl 01.03.05, 11:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kohol Re: Muffinki 01.03.05, 11:50 Asiu, wydaje mi się, że powinnaś podawać, skąd bierzesz przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Muffinki IP: *.spray.net.pl 01.03.05, 12:34 Strona jest śliczna i musiałaś się bardzo napracować, ale powinnaś podać autorów przepisów i zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Muffinki IP: *.kolonianet.pl 01.03.05, 13:13 wiecie moze macie racje, bede podawać te co juz wpisałam są miedzy innymi waszymi wiec na wstepie podziekowałam za nie , zmobilizowało mnie to ze szukałam ogólnego przepisu na muffinki i znalazłam ich tyle ze postamowiłam wszystkie "sciagnac" w jedno miejsce :O) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Muffinki 01.03.05, 13:16 dopisz nicki i nie powinno być kłopotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Muffinki IP: *.kolonianet.pl 01.03.05, 13:48 moze i nie ale zobacz ile juz jest tych przepisów teraz mam szukac kazdego i porównywac czy to ten czy kogo innego hhhmmm i moze nie kazdy sobie zyczy byc dopisanym wiec wpisałam zródła na głównej stronie :O) Kazdy moze wpisac swój post muffinkowy w "ksiedze gosci" !! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Muffinki 01.03.05, 13:52 Asiu.. ano dopisywac. Odwaliłaś kawał roboty .. szkoda, zeby przepadł. Moim zdaniem autorzy muszą sie tam znaleźć.. i zdjęc i przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka to 01.03.05, 13:58 nie jest kwestia wyboru autorki strony czy grzeczności wobec okradzionego autora przepisu - zgodnie z prawem autorskim musisz podać źródło informacji wykorzystanej przez ciebie na stronie ponadto podanie np. nicka noubul przy mufinkach z jabłkami jest bez sensu, jeśli noubul na forumkuchnia podała ów przepis, zaznaczając że wzięła go z książki 'mufinki' koennemana - w ten sposób niechcący czynisz nieszczęsną noubul plagiatorką:( to znaczy, że musisz posprawdzać, czy w danym przepisie masz do czynienia z faktycznym jego twórcą, czy tylko z propagatorem i odpowiednio zaznaczyć w nagłówku Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: to 01.03.05, 14:06 hhhmmmm moim zdaniem to troche bez sensu bo kazda z nas ma zeszyt z przepisami i co w nim tez macie zródło?? kazda która podała przepis na gazeta.pl powinna podac zródło a tego nie robi !! i tak jak pisze jottka musiałabym znaleśc prawdziwego stwórce muffinków albo pozmieniac kazdy przepis aby nie był identyczny z orginałem. To co ja mam zrobic, sie zdenerwuje i skasuje tego blog-a i bedzie spokój :p Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: to 01.03.05, 14:08 asiulku, nie ma sie co denerwowac. ps. owszem - zazwyczaj mam zapisane skad dany p[rz\epis pochodzi.. wlasnie po to by uniknąc oskarżenia o plagiat Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: to 01.03.05, 14:14 asiulka1976 napisała: > hhhmmmm moim zdaniem to troche bez sensu prywatna opinia o obowiązującym prawie nie ma niestety nic do rzeczy:) > bo kazda z nas ma zeszyt z przepisami i co w nim tez macie zródło? prywatny zeszyt z przepisami nie jest informacją wykorzystywaną PUBLICZNIE - prawo autorskie dotyczy wykorzystywania własności intelektualnej w publicznym obiegu, co właśnie robisz > i tak jak pisze jottka musiałabym znaleśc prawdziwego stwórce muffinków owszem, powinnaś - i nie przesadzaj z tą pracą nad siły, bo akurat z reguły przy mufinkach na fk wszyscy piszą, czy to ich dzieło oryginalne, czy też żywcem wzięte/ nieco zmodyfikowane z koennemana > To co ja mam zrobic dostosowac się do przepisów i dobrych obyczajów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Muffinki IP: *.spray.net.pl 01.03.05, 14:21 Spokojnie, Asiu, nie kasuj bloga, jest za ładny i na pewno wielu osobom się przyda. A przepisów i zdjęć nie ma jeszcze dużo. Podpowiem Ci, że "łosoś i koperek" to Siostraheli, a czekoladowo-orzechowe, malinowe i gruszkowe są z Konemanna. Zdjęcia i przepisy z Galerii zidentyfikujesz bardzo łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 ok poprawiam, zajmie mi troche :o( 01.03.05, 14:28 No nic to, pierwszy raz robie taką stronke wiec sie ucze........ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f ale jakie to piękne ;-))) : 01.03.05, 14:34 "........musiałabym znaleść prawdziwego stwórcę muffinków..." Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Muffins / History 01.03.05, 14:46 www.foodreference.com/html/artmuffinhistory.html Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Muffins - encyklopedecznie z przepisami 01.03.05, 15:38 www.joyofbaking.com/muffins/muffins.html Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Muffinki 01.03.05, 15:43 ale strona jest bardzo fajnym pomyslem, super, ze ktos to zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiulka1976 Re: Muffinki IP: *.kolonianet.pl 01.03.05, 15:49 juz wiekszosc poprawiłam i ide obiad gotowac i muffinki piec ;o) Ciesze sie ze pomysł Wam sie podoba :O) Odpowiedz Link Zgłoś