Gość: PIOTR IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 04.03.05, 13:40 Prosze o pomoc zbieram dane do pracy magisterskiej z socjologii.Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Nie. 04.03.05, 13:46 Piotr, sorry, ale bylo tutaj tego z duzo juz. Znajdz sobie material w wyszukiwarce - masz tam nadmiar do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
wolakowa Re: Kto z Was i dlaczego nie lubi Maklowicza?? 04.03.05, 14:06 alez dlaczegoz go nie lubic? toz to zaden kucharz z niego, amator tak jak my wszyscy na tym forum, ma wpadki, ok, ale wiecej pozytywnych cech u niego widze. maklowicz jest tylko krytykiem kulinarnym, ktory ma przyjemnosc w tym co robi i to sie widzi i czuje. i dzieki mu za to Odpowiedz Link Zgłoś
wolakowa Re: Kto z Was i dlaczego nie lubi Maklowicza?? 04.03.05, 14:49 jesli moge go tylko choc troszke nie lubic to li tylko i wylacznie za wymawianie zwrotow francuskich typowo po amerykansku, nie prowadze pamietnika ale za kazdym razem cos musi skaleczyc, podobnie jak kuron ale ten to juz wogole jest wyjatkowo specjalny. w innych jezykach jednak tego nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 ja:) 04.03.05, 15:33 uzasadnienie: 1. potwornie mecząca technika, a raczej braki techniki emisji głosu. pan mówi na przydechu, od słuchania po chwili boli mnie przepona. tak już mam, że się wczuwam i nic na to poradzić nie mogę:( 2. komentarze i dowcipy z gatunku "gdyby filip marlowe był kucharzem", tak sie składa, że chandlera nie lubię:) 3. umówmy się, że to już nie jest wina pana makłowicza, że został wykreowany na guru kuchennego, powiedzmy, że to smakosz - amator i nawet sympatyczny w swojej nieudolności, niewiedzy ( parę spektakularnych wpadek zaliczył) ale z powyższych powodów (p.1. i 2.) dla mnie niestrawny. jeśli już mam oglądać program kulinarny - wole delię smith albo np. panią helou :) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: ja:) 04.03.05, 15:36 ale sie nudzicie na tej socjologii Makłowicza nie lubią same stare nudne ciotki, którym brak poczucia humoru i zjada je zazdrość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika makiełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:54 nie lubię potraw jego, tłustych i mącznych no i...brak jakiejkolwiek finezji w podaniu, zero dekoracji, i wogóle mało wrafinowany pan makłowicz. W kontakcie bezposrednim niestety równiez nie grzeszy uprzejmością Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: ja :) 04.03.05, 17:37 invicta1 napisała: > ale sie nudzicie na tej socjologii > Makłowicza nie lubią same stare nudne ciotki, którym brak poczucia humoru i > zjada je zazdrość Coś Ty... Twoja poprzedniczka jest akurat młodą atrakcyjną dziewczyną sam bym chciał mieć taka Ciotkę, ktora dziennie obciągnie wiadro herbaty - zresztą Emka ma racje ZE WSZYSTKIM! Ja go lubię bo to mój plemiannik, obydwaj pochodzimy z kresów polskich i z Madziarow! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
alfredka1 Re: ja :) 04.03.05, 18:04 jestem stara ciotka ale Makłowicza lubię. Męczy mnie u niego jedynie fatalna dekcja, ale na szczęcie ona smaku potrawom nie odbiera:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:47 no skoro obj pochodzicie z kresów;-) to faktycznie powód by twierdzić z MAkłowicz dobrym kucharzem jest;-)))) ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: ja :) 04.03.05, 22:11 Gość portalu: kika napisał(a): > no skoro obj pochodzicie z kresów;-) to faktycznie powód by twierdzić z > MAkłowicz dobrym kucharzem jest;-)))) ha ha ha Przeciez nie powiedzialem że dobrym kucharzem jest; Ty nie patrz na mnie tylko na tekst - napisalem przecie, że Emka ma calkowitą racje! a ja go po prostu lubię tak jak lubie oglądać a jeszcze bardziej słuchać Delię jej angielski jest taki piękny ... Przeciez wszyscy wiedzą że Bobek nie jest kucharzem lecz gotującym dziennikarzem też mnie wścieka jego niechlujstwo i braki technologiczne w operowaniu sprzetem kucharskim a juz zupelnie pomijam to co gada nie muszę tego sluchać jesli nie chcę ale faktem jest że zainspirowal bardzo wielu ludzi do gotowania na zasadzie "kurczę! ja to zrobie nie gorzej niz on... To przecież takie proste!"... tak mi sie wydaje a poza tym on jest z Krakowa a Krakusi są fajni, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cece Re: Kto z Was i dlaczego nie lubi Maklowicza?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 18:31 Nie lubię Makłowicza za to, że w jednym z programów wrzucił na oczach widzów żywe raki do gorącej wody i dowcipkował, że się jeszcze trochę poruszają. Obrzydza mnie to, że oblizuje sztućce i wkłada je bez mycia do potraw. Zresztą od dawna nie oglądam jego programów. Odpowiedz Link Zgłoś
wolakowa Re: Kto z Was i dlaczego nie lubi Maklowicza?? 04.03.05, 18:42 on to robi spontanicznie i naturalnie, i tak jak my w domu, a ty myslisz ze kucharze w restauracjach po kazdym razie myja rece? nigdzie sie nie drapia i nie wkladaja lyzek do gara po wczesniejszym sprobowaniu zupy? dzizus krajs na jakim swiecie ty zyjesz? tam jest jeszcze gorzej i jak najmniej apetycznie a jednak tam moze chodzisz i ci to nie przeszkadza, a maklowicz jest przynajmniej naturalny i nie zgrywa sie na super szefa kuchni, jak pascal, on jest tylko amatorem, nie kucharzem i chyba co po niektorzy nie widza roznicy, i stad cala polemika na jego temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cece Re: Kto z Was i dlaczego nie lubi Maklowicza? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 19:41 Po co się tak podniecasz? Piszesz "tak jak my w domu". Znacznie mądrzej byłoby napisać "tak jak ja w domu", a to dlatego, że ja np. nie wkładam oblizanej łyżki do garnka z moją domową zupą i moi domownicy też tego nie robią. I powiem jeszcze, że nie jesteśmy jakimiś dziwakami, bo znam więcej osób, które tego nie robią. Po prostu lubimy higienę. Jeśli idę do restauracji, to wyłącznie na moje własne ryzyko. Nie mam natomiast przyjemności obserwowania, jak Makłowicz propaguje (bo taka jest niestety rola telewizji) niehigieniczne zachowania. Autor wątku zadał proste i jasne pytanie, na które udzieliłam zwięzłej odpowiedzi na temat, jak przypuszczam. Nie jest moim celem wywoływanie jakiejkolwiek polemiki. Polemizują ci, którzy podważają wypowiedzi tych piszących, dlaczego Makłowicza nie lubią, czyli np. ty. Nie wiem, po co to robisz, bo chyba nie przypuszczasz, że pod wpływem twoich perswazji zapałam do tego prezentera sympatią ;-). Wyluzuj się więc i nie denerwuj, bo nie ma czym. Odpowiedz Link Zgłoś
wolakowa Re: Kto z Was i dlaczego nie lubi Maklowicza? 04.03.05, 19:55 jesli ktos tu sie denerwuje to najpredzej ty, ja napewno sie nie frustruje faktem,ze maklowicz lubi sobie oblizac lyche, moze jestes higienicznym wyjatkiem wiec do twojej wiadomosci bo zyjesz w kapsule hermetycznej, wszyscy oblizuja a tylko trzy czwarte sie do tego przyznaje, tak jak moja kolezanka ktora zlapalam na wylizywaniu, a ktora tak jak ty oficjalnie sie tego brzydzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gege Re: Kto z Was i dlaczego nie lubi Maklowicza?? IP: 83.238.47.* 04.03.05, 20:48 Wolakowa,sek w tym ,że jestem włąścicielka restauracji i gdybym zauważyła,ze mój kucharz tak sie zachowuje,to wylot z pracy !!! czego ,jak czego ale takiego brudasa nie toleruje,nie mówiac juz o tym że sanepid też !!!!Zajrzyj do HACAP- u ,tam nawet instuują jak myć rece! on to robi spontanicznie i naturalnie, i tak jak my w domu, W domu róbta ,co chceta,sami to zjecie ,ale w knajpie to co innego i jezeli tak sie robi wszędzie ,to przestaję chodzić na wyzerkę do knajpy.Jedynie u siebie zjem ,bo u mnie się tak nie robi !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
giezik tak na marginesie 04.03.05, 20:08 bardzo ciekawy temat pracy mgr. Proponuje dla absolwentów biologii: kto z was i dlaczego nie lubi pająków dla absolwentów akademii muzycznych kto z was i dlaczego nie lubi michala wisniewskiego dla absolwentów szkol gastronomicznych kto z was i dlaczego nie lubi flaków. Jakos tak jestem zadziwiony Odpowiedz Link Zgłoś
coco_channel Re: tak na marginesie 04.03.05, 22:54 cenie Makłowicza za gawędziarstwo, za to ze jako jeden z pierwszych uczył nsze społeczenstwo miłosci do kuchni, ze z programu kulinarnego zrobił miłą wycieczkę historyczno-kulturową itd Niestety wyrafinowania w jego kapustach i pierogach brak. Prezentuje kuchnię tylko dla ludzi ktorzy lubią konkretne rzeczy. No i powiedzmy sobie szczerze Makłowicz kuchrzem nie jest, kroic nie potrafi, noz trzyma nie tak jak nalezy i robi czesto powazne błedy ktorych nigdy by nie zrobił skonczywszy którąkolwiek z europejskich najbanalnijeszych szkół gastronomicznych. Okrasa i Pascal sąą profesjonalistami i kazdy kucharz wam to potwierdzi. Merytorycznie niestety Makłowicz jest daleko w tyle, ale ludzie kochają go za gawędziarstwo wiec nie ma sensu ciagle o tym rozprawiac. Odpowiedz Link Zgłoś