Gość: jaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:35 macie pomysl jak mozna wykorzystac oscypka?;) przywiozlam wczoraj z Zakopanego maly zapasik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfredka1 Re: co z oscypka? 07.03.05, 18:00 Najlepsze są grube plastry oscypka, nadziane na patyk i opiekane nad ogniskowym płomieniem:}}} a teraz możesz go opiec na patelni, uprzednio zanurzywszy w roztrzepanym jajku. możesz go utrzeć i dodać do różnych sałatek... a najbardziej smakuje dobrze podsuszony, "pogryzany" przy ciekawej książce czy oglądaniu zdjęć ze szlaku:)) niektórzy lubią oscypek z piwem, ale nie wiem czy to napewno dobre bo piwa nie lubię. Pozdrawiam , zazdroszczę pobytu w Zakopanem:( :(( Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f troszke tutaj przygód oscypkowych: 07.03.05, 18:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19366048&a=19456469 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaz Re: troszke tutaj przygód oscypkowych: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:31 dzieki wielkie za inspiracje:) wypróbowałam panierowany i smażony na patelni, był ok, ale nic rewelacyjnego, chyba bardziej smakował mi oscypek z grilla od prawdziwego górala, który tak pięknie dymem i drewnem pachniał;) Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: co z oscypka? 07.03.05, 22:48 Zgrillować (można na patelni grillowej, albo w piekarniku) i podać z mango pokrojonym w kostkę, skropionym ocetm balsamico z dodatkiem świeżej mięty i z czarnym pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: co z oscypka? IP: *.chello.pl 08.03.05, 08:15 Pokroić w kostkę i dodać do zupy cebulowej albo na przykład do dowolnej, gładkiej zupy - krem: porowej, jarzynowej, ziemniaczanej. Odpowiedz Link Zgłoś