Dodaj do ulubionych

można w mikrofalówce... ?

10.03.05, 11:08
...uzywac teflonowych, ciemnych form do ciast, jakich tradycyjnie uzywamy do
piekarnika ? Czy ktoś z Was próbował ? Mam super przepis na pasztet w
mikrofali ale trudno mi znaleźc szklana keksówkę lub coś co by w formie potem
przypominało pasztet.
Obserwuj wątek
    • Gość: zorientowana Re: można w mikrofalówce... ? IP: 213.17.230.* 10.03.05, 11:18
      Teflon do mikrofali się nie nadaje. Natomiast ja nie widzę problemu w kształcie
      pasztetu, który u mnie bywa długi, ale bywa również okrągły mimo, że pieczony
      tradycyjnie.
    • Gość: izi Re: można w mikrofalówce... ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 12:38
      nie można!!! mikrofalówka służy do odgrzewania i do rozmrażania, a nie do
      gotowania czy pieczenia, chyba że ma funkcje piekarnika!!! włączenie mikrofal
      aby coś upiec czy ugotować jest nieporozumieniem... nie ma wszystkich przemian
      bio-chemicznych przy czymś takim... a poza tym jest to niezdrowe i osłabia
      organizm... więc raczej wsadź ten pasztet do zwykłego piekarnika, lub ugotuj go
      na parze....
    • Gość: Babet Re: można w mikrofalówce... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:30
      1.Pieczenie pasztetu w mikrofali-nie słyszałam, ale wklej przepis bo jestem
      zainteresowana.
      2.Szklane keksówki istnieją. Ja mam firmy Pyrex. Poszukaj w super- i
      hipermarkietach.
      • speni ot i przepis 10.03.05, 16:08
        Wyłóż foremkę plasterkami boczku. Wypełnij mielona masa mięsną (np. 45dag
        chudego boczku, 22dag wątrubki jagnięcej, 22dag surowego farszu kiełbasianego,
        cebula, czosnek, zioła, brandy, sól i pieprz) z kilkoma paskami obranej ze
        skóry piersi z kurczaka posrodku. Przed pieczeniem przykryj pergaminem. Zaś po
        upieczeniu okryj folią alu i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Pasztet wagi
        900g "piecze" sie 26-30 min, moc kuchenki 30% czyli około 200W.
    • Gość: Panna Andzia Re: można w mikrofalówce... ? IP: *.fbx.proxad.net 10.03.05, 16:21
      Jesli dobrze rozumiem, chodzi ci o metalowe formy do pieczenia pokryte
      teflonem ? Nie powinno sie ich wsadzac do mikrofali, ani nic innego metalowego.
      Czytajcie instrukcje obslugi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka