Gość: noe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:05 oCZYWISCIE CHODZI O COS DO JEDZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ankaa Re: MAM PÓL INDYKA CO Z NIM ZROBIC???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:12 hmm no jabym podizlila gosobei na porcje na skrzydelkach ugotowal pyszny rosolek jezeli masz piersito mym je z niego wyjela izrobila chinszczyzne kostki wrzcila do rosolku z udek tez mozna miaskao zdjec i zrobic chinszczyzne chyba ze zamarynujesz ta polowe indyka i upieczesz ale ekonomiczniej zrobic chyba z iego ten rosolem zrobic kotlety sachbowe nadziewane serem zoltym i papryka swieza albo ta chinszczyzne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolly A moze go upiec tylko nie wiem jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:45 Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: A moze go upiec tylko nie wiem jak 17.03.05, 12:08 najnormalniej - najpierw nasmarować mięso oliwą + zioła (pieprz, czosnek, zmielona kolendra, gorczyca, papryka) i odstawić na kilka godzin. Osmażyć na złoto, a jak się zrumieni - wstawić do gorącego piekarnika, dodać ze 2 ząbki czosnku (grubo pokrojone) i podlewać wodą i sosem, pod koniec śmietaną (18%) na 10-15 min. przed końcem dodać tymianek albo rozmaryn. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: A moze go upiec tylko nie wiem jak 17.03.05, 12:12 PS musisz koniecznie przeciąć ścięgna w nogach (podudziach), bo inaczej mięso się obkurczy, będzie twarde. A najlepiej odciąć podudzie i zostawić na zupę. Odpowiedz Link Zgłoś