Gość: Darek IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.03.05, 21:26 możecie sę pochwalić? uwielbiam grzyby ale nie bardzo wiem co można zrobić z boczniaków!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: co robicie z boczniaków? 18.03.05, 21:29 1. jak inne grzyby - tak wlasnie uzywaj: czyli: - same saute na maselku - mru! - w panierkach roznych - tez; - do jajecznicy; - do wszelkiej rodziny jajkowej: omlety, tortille hiszpanskie, frittaty; - do duszonych roznych rzeczy... - zupa na boczniakach pyszna! - przesmazone w kawalkach z cebulą - jak pieczarki - do nadzień różnych:-) - mozna marynowac; Tylko deserowo jakoś nie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perkalik Re: co robicie z boczniaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:36 ja po prostu robie z nich kotlety-maczam w "rozbeltanym" jajku w tartej bulce i samze,naprawde dobre ps.sprobuje te zupy!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: co robicie z boczniaków? 18.03.05, 21:40 jak z pieczarkami zgrubsza: na cebuli i czosnku przesmazasz na oliwie, potem zalewasz wywarem, doprawiasz - i albo na czysto albo zabielona - smaczne. Albo zmiksowana na krem... A Senin i nasi "azjaci" pewnie powiedza, ze mozna zabielic mlekiem kokosowym i bedzie jeszcze lepsze! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perkalik Re: co robicie z boczniaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:34 ale mi narobiles smaka na ta zupke....mniaaam ale z kad ja o tej porze wezme boczniaki...osiedlowy sklepik juz zamkniety chyba;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: co robicie z boczniaków? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 18.03.05, 22:38 ja podsmazam na oliwie z czosnkiem,pozniej dodaje krewetki (sol,pieprz) do tego bagietka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minerwa niezalog. Re: co robicie z boczniaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 01:06 Wkrawam je w dużej ilości do gulaszu sojowego (pokrojone w cienkie plasterki) i karmię tym chłopa-wegetarianina :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Sos do makaronu 19.03.05, 08:09 Podsmażyć cebulę, dodać posiekany czosnek, pokrojone boczniaki, poddusić. Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową oraz posiekanym szczypiorem (szcypiorkiem) lub pietruszką, dodać śmietanę. Odpowiedz Link Zgłoś