vanella 21.03.05, 11:39 widziałam ostatnio w sklepie z orientalną żywnością, w słoiczku. kusi. ale - z czym to się je? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: sos miętowy 21.03.05, 11:42 Ryby i jagniecina - normalnie. Inne miesa - jak ktoś lubi. Mozna tez dodawac do sosow roznych troszke. To jest mocno vinegrowate, raczej wręcz octowate. Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: sos miętowy 21.03.05, 11:53 jacek1f napisał: > Mozna tez dodawac do sosow roznych troszke. sos do sałaty? czym złamać octowatość? dodać figi albo coś innego słodkawego? trochę mi brakuje wyobraźni... do mięs na zimno? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: sos miętowy 21.03.05, 11:59 do salaty samego nie uzywalem, ale teraz mysle, ze oczywiscie do jogurtowych sosow (wiesz, jak z musztarda albo z chrzanem..) do sałat można dodac go śmiało. Do ryb na ciepło; Do mięs na ciepło - słynna angielska wyśmiewana (niesłusznie IMHO)jagnięcina - kotlety z sosem mietowym. Na zimno? mozna tak jak innych marynat uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: sos miętowy 21.03.05, 12:09 kurczę a zawsze myślałam, że ten sos miętowy to taki jogurtowy z miętą-ale widzę teraz, że nie i ten ocet!!! to co się składa na ten sos? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: sos miętowy 21.03.05, 12:14 bialy ocet winny i mnostwo miety utartej i przyprawy rozne. Jak jest mieta w ogrodku, to śmiało można samemu robić. Odpowiedz Link Zgłoś