Gość: santamanana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:22 znacie, jecie, robicie? jadłam taka pastę w anglii jako dodatek do wszelkich salat podobno to pasta z cieicerzycy ale z czym??!?!? do czego ja używacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nesca Re: hummus IP: *.block.alestra.net.mx 18.04.05, 21:32 W UK nazywa sie to houmous i rzeczywiscie jest robine z cieciorki, oleju slonecznikowego, pulpy z nasion sezamu. Plus przyprawy, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: hummus 18.04.05, 21:37 znamy, jemy, robimy :-) ciecierzyca z puszki pasta tahini (1/6 ciecierzycy) sok z cytryny czosnek (ja uzywam duzo, ale zalezy od gustu) sol w blenderze zmielic na paste przed podaniem polac 1 lyzka oliwy z oliwek, posypac lekko papryka, mozna z natka pietruszki Odpowiedz Link Zgłoś
fairy5 Re: hummus 18.04.05, 22:53 dobry jest z pita , oliva z oliwek, ogoreczkiem i pomidorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: hummus 19.04.05, 03:58 najczesciej jestem len i kupuje smakowy, znaczy z dodatkiem pieczonej papryki, albo z czosnkiem albo z ziolami, teraz mam z pesto czasami jako dip do surowych jarzynek czasami zamiast masla na kanapke pyszne jest zestawienie ciemnego pieczywa z mumusem, pomidorkiem i awokado + szczypiorek Odpowiedz Link Zgłoś